Spring til indhold
Gammlet fotografi at en kvinde, der står med vasketøj

16-04-2018  |  Forberedelser til 150 års jubilæum i gang

Den 1.6.2019 kan vi fejre CFD’s 150 års jubilæum, og der foregår allerede en masse spændende ting. Bag kulisserne. For det er jo ikke bare lige sådan at fylde 150 år.

Uden at løfte sløret for alt, hvad der kommer til at foregå, så tør Anne Vikkelsø (formand for en arbejdsgruppe, der har særligt fokus på jubilæet), godt afsløre, at CFD har hyret en historiker til at sætte rammerne for jubilæet. Maria Rytter er således i fuld gang med at beskrive CFD’s historie igennem de sidste 150 år.

”Der foregår allerede en masse spændende ting, og en række personer rundt omkring i organisationen er allerede aktiveret. Maria Rytter har været i arkiverne, og hun interviewer også både tidligere og nuværende medarbejdere. Det arbejde skal der komme en jubilæumsbog ud af,” forklarer Anne Vikkelsø.

Vi vil gerne have alle med

 Det er et stort ønske i arbejdsgruppen, at alle på CFD samt eksterne samarbejdspartnere og interesserede løbende får mulighed for at følge med i forberedelserne.

Derfor vil vi løbende lave små videoer, hvor blandt andre Maria Rytter fortæller om sit store arbejde.

”På den måde håber vi at få fyret godt op under interessen for vores jubilæum. Også vil vi bare gerne dele nogle af de fund og besynderligheder, som dukker op undervejs i Maria Rytters arbejde,” siger Anne.

Cand.mag. i historie og antropologi

Maria Rytter er cand.mag. i historie og antropologi, tilrettelægger og forfatter. En stor del af  hendes arbejdsliv ligger i museumsverdenen, hvor hun står for en eksperimenterende og nytænkende museumslinje med udstillinger om Nelson Mandela (vist i DK, Norge og Sydafrika), om legetøj fra Afrika, om børns vilkår på børnehjem i Danmark eller om den akademiuddannede maler H.P. Carlsen, som malede lukket inde bag tremmer i 58 år i Odense Arbejdsanstalt.

I 1990erne tilrettelagde hun en række dokumentarfilm for TV2, TV2Fyn og Statens Filmcentral såsom ”Khamas stol” fra Bhutan, ”Set med afrikanske øjne” fra Botswana og ”Brev til Indien” om en indisk antropolog, som studerede danskerne i Hvilsager.

Hun har ledet Godhavnsundersøgelsen om tidligere anbragte børns klager over overgreb på børnehjem, og er forfatter til Godhavnsrapporten, som stadig giver genlyd i Danmark.

Hun har udført en række videnskabelige undersøgelser og været ekstern lektor på Syddansk Universitet og stod i spidsen for projektet ”Erindringens Træ”, som blev til antologien ”Vejen til Vollsmose – livshistorier fra hele verden” (2005). Hendes bøger er udkommet som e-bøger på Lindhart og Ringhoff i 2016-2017.

Du kan stifte bekendtskab med Maria Rytter i den tegnsprogstolkede video nedenfor. Her fortæller hun om Døvstumme Pigers Vaskeri, hvor det hele startede.

 

Ledelse

Portræt af Kurt Faber-Carlsen
Direktør for Fonden CFD
Kurt Faber-Carlsen
Tlf.: 4439 1143
Mobil: 4022 7439
E-mail: kfc@cfd.dk

Organisation

Download pdf af organisationsdiagrammer over

Hele CFD

CFD Sociale Tilbud

CFD Rådgivning

CFD

Oktobervej 22A
2860 Søborg
Tlf. 4439 1100
SMS 4085 1315
cfd@cfd.dk
CVR 55280312

Hvem er CFD?

CFD er landets største leverandør af tilbud til døve, mennesker med høretab eller døvblindhed samt døve med yderligere funktionsnedsættelser.

Whistleblowerordning