Spring til indhold
Foto af en stak aviser og et kaffekrus

Nyheder 

23. november 2022

Et kvarter med CFD - om medindflydelse

Vinteren står for døren – det får nogle til at vælge indendørssysler og sætte udelivet lidt på pause. Den prioritering har man naturligvis også mulighed for at gøre, hvis man bor i et af CFD’s botilbud på Oktobervej.

18. november 2022

Webinar for forebyggelseskonsulenter

Den 17. januar 2023 afholder CFD igen et webinar for kommunale forebyggelseskonsulenter om ældre med kombineret høre- og synstab.

17. november 2022

Ny jobside - mød os der

Noget er nyt på vores jobside her på www.cfd.dk. Udover jobopslag, som under alle omstændigheder bør være det centrale på en jobside, så har du nu mulighed for at møde flere af vores medarbejdere og direktøren i CFD.

14. november 2022

5:5 I en verden af guldfisk – når omgivelserne (igen) glemmer høretabet

For unge, der lever med et høretab, kan det være en overvindelse at skulle fortælle andre om det. Hvad betyder det for omgivelsernes billede af dem? Risikerer de at blive stigmatiseret? Det kræver ofte tilløb, at den unge fortæller om sit høretab og de hensyn, der kan være brug for.

9. november 2022

Tegnsprogsuddannelsen får kvalitetsstempel

CFD's tegnsprogsuddannelse har efter en nøje granskning fået et officielt kvalitetsstempel i form af en niveauvurdering fra Danmarks Akkrediteringsinstitution.

8. november 2022

Kontaktpersoner fortæller om deres job

CFD har lavet fem korte videoer om at arbejde som kontaktperson for mennesker med døvblindhed.

27. oktober 2022

4:5 At fortælle andre om høretabet

Undladelse, situationel vurdering, åbenhed det er de strategier, som unge med høretab vælger, når de tænker deres funktionsnedsættelse ind i en social kontekst.

17. oktober 2022

CFD hjælper døve ukrainske flygtninge

CFD's døvekonsulenter gør i samarbejde med DDL en stor indsats for at hjælpe den del af de ukrainske flygtninge, som er døve.

11. oktober 2022

Et kvarter med CFD - om sundhedsantropologi

Solen skinner stadig, men det er blevet koldere og vådere i vejret, så hvorfor ikke krydre efteråret med det seneste afsnit af vores podcast "Et kvarter med CFD"?

14. september 2022

3:5 Når høretabet træder i forgrunden

I tredje artikel i serien om unge med betydeligt høretab ser vi på fraværets tilstedeværelse. Det kan lyde lidt kryptisk, men det præger i høj grad de unges sociale liv.

8. september 2022

Partnerskab med to kvindeorganisationer i Rwanda

På CFD arbejder vi strategisk med partnerskaber – også gerne udenfor landets grænse, hvis en lejlighed byder sig. Det er et nystartet samarbejde med Rwandas døveforbund (RNUD) og to kooperativer for døve i hovedstaden, Kigali, et eksempel på.

7. september 2022

2:5 Social døvhed blandt unge med høretab

I anden artikel i serien om unge med betydeligt høretab zoomer vi ind på social døvhed. Social døvhed er ikke et udtryk unge med høretab selv anvender men et analytisk begreb.

1. september 2022

1:5 Når høretab bliver til et høreproblem

Et høretab kan måles og konstateres. Det kan også opleves og få konsekvenser i både hverdagen og til fest. Det fortæller en række unge om i en ny artikelserie, som CFD Rådgivning, Viden og Udvikling står bag.

31. august 2022

Et kvarter med CFD - om opmærksomhed

På sommerens sidste dag er vi glade for at kunne præsentere jer for et nyt afsnit af vores podcast ”Et kvarter med CFD”.

23. august 2022

Faglig udveksling med norsk samarbejdspartner

Faglig udveksling og besøg på CFD’s dagtilbud i Søborg og Egebækhus i Nærum var på programmet, da syv ledere fra den norske organisation Signo besøgte CFD i sidste uge. Derudover fik de norske kolleger en grundig introduktion til CFD’s fagområder.

22. august 2022

Fondsmidler til projekt om ulighed i høretab

Med midler fra Jascha Fonden er CFD Rådgivning og Center for Sundhedsfaglig Forskning (UCSF) ved at sætte hegnspæle for et projekt, hvor de i partnerskab vil undersøge, hvornår et høretab bliver til et høreproblem set ud fra den enkeltes perspektiv.

15. juli 2022

Pædagogpraktikanter i CFD

Praktikperioderne er en vigtig del af pædagoguddannelsen. CFD er meget interesserede i at få praktikanter, og i Nyborg gør de en særlig indsats for at tiltrække dem.

16. juni 2022

Designertekstiler og genbrug i vores væveri

Når brugerne på Døves Aktivitetscenter (AC) i Søborg sidder bag vævene, arbejder de med overskudsmateriale fra det kendte væveri Kjellerup Væveri. En aftale der er kommet i stand, fordi en medarbejder tænkte kvalitet, materiale og genbrug.

15. juni 2022

Et kvarter med CFD - ny podcast

På CFD er vi optagede af at sætte vores faglighed i spil, og vi tænker altid i flere kanaler for at nå videst muligt ud omkring. Seneste skud på stammen er en podcast, der går under navnet ”Et kvarter med CFD”.

8. juni 2022

CFD på it-turne på kontorer og i døveforeninger

På CFD har vi en IT-medarbejder, der har en fortid som tolk – den kombination er særlig relevant, når digitale løsninger, muligheder og fælder skal forklares for borgere tilknyttet både vores sociale tilbud og vores rådgivningstilbud.

Ledelse

Portræt af Kurt Faber-Carlsen
Direktør for Fonden CFD
Kurt Faber-Carlsen
Tlf.: 4439 1143
Mobil: 4022 7439
E-mail: kfc@cfd.dk

Organisation

Download pdf af organisationsdiagrammer over

Hele CFD

CFD Sociale Tilbud

CFD Rådgivning

Tolkebooking

Spørgsmål vedrørende Tolkebooking kan rettes til CFD på 4439 1100 eller cfd@cfd.dk.

CFD

Oktobervej 22A
2860 Søborg
Tlf. 4439 1100
SMS 4085 1315
cfd@cfd.dk
CVR 55280312

Hvem er CFD?

CFD er landets største leverandør af tilbud til døve, mennesker med høretab eller døvblindhed samt døve med yderligere funktionsnedsættelser.

Whistleblowerordning