Foto af en stak aviser og et kaffekrus

Nyheder

6. maj 2021

Bogreception på CFD

I juni 2019 fejerede vi CFD’s 150 år og efter hårdt og spændende arbejde sender vi nu en bog, som i tekst og billeder beskriver vores udvikling som organisation, i trykken.

5. maj 2021

Gæstebloggere om studielivet

Tre unge gæstebloggere vil fortælle om deres liv som studerende med betydeligt høretab. Du kan følge deres glæder og udfordringer på Facebook fra den 5. maj af og de efterfølgende to onsdage.

21. april 2021

Året 2020 på CFD

CFD’s årsrapport for det forløbne år er nu klar. Og 2020 blev naturligvis især præget af en ting.

12. april 2021

Fuld fart på Døvblindehuset med nye cykler

I Døvblindehuset ser de frem til mere tid på vejene med beboerne. Om det bliver i lycra er tvivlsomt, men det bliver helt sikkert med spændte hjelme, når de tager to spritnye cykler frem.

9. marts 2021

IT-vejledninger på tegnsprog er stærkt pædagogisk redskab

Det digitale kan for mange borgere virke abstrakt, men ikke desto mindre er det helt nødvendigt at have et meget konkret forhold til det – derfor har Digitaliseringsstyrelsen lavet en række videoer på tegnsprog om f.eks. NemID og digital post.

8. marts 2021

Fokus på ældre med sansetab ved kommunale hjemmebesøg

CFD's døvblindekonsulenter sætter i en ny artikel fokus på ældre med kombineret høre- og synstab i de forebyggende hjemmebesøg landet over.

5. februar 2021

Møde i Fagligt Netværk om Erhvervet Døvblindhed den 20. maj

Årets møde i Fagligt Netværk om Erhvervet Døvblindhed bliver virtuelt og kommer til at foregå den 20. maj.

4. februar 2021

Den hemmelige paragraf med den store betydning

I lov om social service findes en paragraf, som har stor betydning for mennesker med kombineret syns- og høretab. Den giver ret til en kontaktperson for mennesker, der er funktionelt døvblinde.

3. februar 2021

Coronamidler til STU-elever i Nyborg

Coronatiden lægger en gevaldig – men også nødvendig – dæmper på vores dagligdag. Til at kaste lidt glans på dagligdagen modtog CFD en sum penge gennem Selveje Danmark til at forsøde livet for eleverne på vores STU i Nyborg.

29. januar 2021

Projekt om opkvalificering af kontaktpersoner er slut

CFD's døvblindekonsulenter har afsluttet mere end to års arbejde med projektet "Opkvalificeringsforløb til kontaktpersoner for mennesker med erhvervet døvblindhed".

19. januar 2021

Coronatest på CFD Nyborg

For anden gang indenfor en uge lagde den mobile testvogn mandag vejen forbi CFD Nyborg, hvor omkring 50 medarbejdere og brugere lagde næser til de lange vatpinde.

14. januar 2021

Beboere og medarbejdere på Egebækhus vaccineret

Nye forsyninger af vaccine ankom til Region Hovedstaden onsdag morgen. Onsdag eftermiddag blev 16 beboere og 32 medarbejdere på Egebækhus vaccineret.

8. januar 2021

Bzzz... Har De mon et ledigt værelse?

Insekthoteller, vilde planter og affaldssortering – på CFD i Søborg er der gang i aktiviteter til gavn for naturen og miljøet.

5. januar 2021

Unge med Usher føler sig anderledes

I det seneste nummer af tidsskriftet Specialpædagogik beskriver en række unge deres oplevelse med at vokse op med Usher syndrom.

20. december 2020

Bæredygtige julegaver

Lederne på Rådgivning besluttede sidste år, at de i fremtiden ville købe bæredygtige julegaver til medarbejderne. Et kriterium for deres gaveindkøb er, at en socialøkonomisk virksomhed skal stå bag.

16. december 2020

Glædelig jul og godt nytår

En julehilsen fra CFD's chef Kurt Faber-Carlsen - og en julesang på tegnsprog.

11. december 2020

Ny bestyrelsesformand med fokus på formålet

CFD’s nye bestyrelsesformand kalder sig selv for formålsfundamentalist og han synes, at vi er modige på CFD, og at vi står overfor en rigtig spændende tid, som den nye strategiplan er med til at bane vejen for. Han hedder Anders Folmer Buhelt, er 45 år gammel, gift og har to drenge på 10 og 14 år og så er han chef for Akademiet for Social Innovation.

8. december 2020

Samarbejdspartnere med forskelligt fokus

Når CSV Amager og CFD Rådgivning arbejder med borgere med høretab, er to forskellige lovgivninger i spil: Lov om specialundervisning for voksne og Lov om social service.

24. november 2020

Udsyn, hensyn og fremsyn – CFD's strategiplan 2020-2025

CFD's strategiplan "Udsyn, hensyn og fremsyn", som angiver retningen for CFD frem til 2025, er nu færdig.

Ledelse

Portræt af Kurt Faber-Carlsen
Chef for CFD
Kurt Faber-Carlsen
Tlf.: 4439 1143
Mobil: 4022 7439
E-mail: kfc@cfd.dk

Organisation

Download pdf af organisationsdiagrammer over

Hele CFD

CFD Sociale Tilbud

CFD Rådgivning

CFD Tolkebooking

CFD

Oktobervej 22A
2860 Søborg
Tlf. 4439 1100
SMS 4085 1315 (ikke tolkebestilling)
cfd@cfd.dk
CVR 55280312

Hvem er CFD?

CFD er landets største leverandør af tilbud til døve, mennesker med høretab eller døvblindhed samt døve med yderligere funktionsnedsættelser.