Spring til indhold
Billede af gamle arkivskuffer

Nyhedsarkiv

Her finder du nyheder, som er mere end seks måneder gamle.

21. april 2021

Året 2020 på CFD

CFD’s årsrapport for det forløbne år er nu klar. Og 2020 blev naturligvis især præget af en ting.

12. april 2021

Fuld fart på Døvblindehuset med nye cykler

I Døvblindehuset ser de frem til mere tid på vejene med beboerne. Om det bliver i lycra er tvivlsomt, men det bliver helt sikkert med spændte hjelme, når de tager to spritnye cykler frem.

9. marts 2021

IT-vejledninger på tegnsprog er stærkt pædagogisk redskab

Det digitale kan for mange borgere virke abstrakt, men ikke desto mindre er det helt nødvendigt at have et meget konkret forhold til det – derfor har Digitaliseringsstyrelsen lavet en række videoer på tegnsprog om f.eks. NemID og digital post.

8. marts 2021

Fokus på ældre med sansetab ved kommunale hjemmebesøg

CFD's døvblindekonsulenter sætter i en ny artikel fokus på ældre med kombineret høre- og synstab i de forebyggende hjemmebesøg landet over.

5. februar 2021

Møde i Fagligt Netværk om Erhvervet Døvblindhed den 20. maj

Årets møde i Fagligt Netværk om Erhvervet Døvblindhed bliver virtuelt og kommer til at foregå den 20. maj.

4. februar 2021

Den hemmelige paragraf med den store betydning

I lov om social service findes en paragraf, som har stor betydning for mennesker med kombineret syns- og høretab. Den giver ret til en kontaktperson for mennesker, der er funktionelt døvblinde.

3. februar 2021

Coronamidler til STU-elever i Nyborg

Coronatiden lægger en gevaldig – men også nødvendig – dæmper på vores dagligdag. Til at kaste lidt glans på dagligdagen modtog CFD en sum penge gennem Selveje Danmark til at forsøde livet for eleverne på vores STU i Nyborg.

29. januar 2021

Projekt om opkvalificering af kontaktpersoner er slut

CFD's døvblindekonsulenter har afsluttet mere end to års arbejde med projektet "Opkvalificeringsforløb til kontaktpersoner for mennesker med erhvervet døvblindhed".

19. januar 2021

Coronatest på CFD Nyborg

For anden gang indenfor en uge lagde den mobile testvogn mandag vejen forbi CFD Nyborg, hvor omkring 50 medarbejdere og brugere lagde næser til de lange vatpinde.

14. januar 2021

Beboere og medarbejdere på Egebækhus vaccineret

Nye forsyninger af vaccine ankom til Region Hovedstaden onsdag morgen. Onsdag eftermiddag blev 16 beboere og 32 medarbejdere på Egebækhus vaccineret.

8. januar 2021

Bzzz... Har De mon et ledigt værelse?

Insekthoteller, vilde planter og affaldssortering – på CFD i Søborg er der gang i aktiviteter til gavn for naturen og miljøet.

5. januar 2021

Unge med Usher føler sig anderledes

I det seneste nummer af tidsskriftet Specialpædagogik beskriver en række unge deres oplevelse med at vokse op med Usher syndrom.

20. december 2020

Bæredygtige julegaver

Lederne på Rådgivning besluttede sidste år, at de i fremtiden ville købe bæredygtige julegaver til medarbejderne. Et kriterium for deres gaveindkøb er, at en socialøkonomisk virksomhed skal stå bag.

16. december 2020

Glædelig jul og godt nytår

En julehilsen fra CFD's chef Kurt Faber-Carlsen - og en julesang på tegnsprog.

11. december 2020

Ny bestyrelsesformand med fokus på formålet

CFD’s nye bestyrelsesformand kalder sig selv for formålsfundamentalist og han synes, at vi er modige på CFD, og at vi står overfor en rigtig spændende tid, som den nye strategiplan er med til at bane vejen for. Han hedder Anders Folmer Buhelt, er 45 år gammel, gift og har to drenge på 10 og 14 år og så er han chef for Akademiet for Social Innovation.

8. december 2020

Samarbejdspartnere med forskelligt fokus

Når CSV Amager og CFD Rådgivning arbejder med borgere med høretab, er to forskellige lovgivninger i spil: Lov om specialundervisning for voksne og Lov om social service.

24. november 2020

Udsyn, hensyn og fremsyn – CFD's strategiplan 2020-2025

CFD's strategiplan "Udsyn, hensyn og fremsyn", som angiver retningen for CFD frem til 2025, er nu færdig.

12. november 2020

Ny sektion på hjemmesiden: CFD Viden

Viden er en af CFD's vigtigste ressourcer, og den kan også være til nytte for andre. Derfor har vi samlet en del af denne viden i en ny sektion på hjemmesiden.

29. oktober 2020

CFD i den nye coronasituation

Danmark står igen i en situation med bekymrende smittespredning. Her kan du læse, hvordan vi på CFD forsøger at indrette os efter den.

28. oktober 2020

Forvandlende fortællinger om unges høretab

Det er ikke altid lige nemt at være ung i dagens Danmark. Det gør det ikke nemmere, hvis du udover at være ung også har et høretab, som hæmmer dig, når du for eksempel er sammen med andre.

27. oktober 2020

CFD's tegnsprogskurser næste år

Kataloget for CFD's tegnsprogskurser 2021 er nu på gaden. Der er i alt 24 at vælge imellem.

8. oktober 2020

Besøg på Vestforbrænding

Hvad skal man gøre med madaffald? Og hvad med tomme sprayflasker? Og sko som er slidt helt i bund?

2. oktober 2020

CFD under coronakrisen i foråret

Hvordan tilpassede CFD sig under coronakrisens første bølge i foråret? Og hvad kan vi som organisation lære af det? Det kaster en ny undersøgelse lys på.

11. september 2020

Fokus på demens og udviklingshæmning på CFD

Demens-erfagruppen består af otte pædagoger fra CFD's døgntilbud i Søborg. Den blev oprettet i 2019 for at fokusere på temaet "Demens hos personer, som er døve og har udviklingshæmning".

1. september 2020

Tema om CI og erhvervet døvblindhed

CFD Rådgivning har set nærmere på effekten og oplevelsen af at leve med et CI og erhvervet døvblindhed. Det er der kommet en rapport ud af, som understøttes af fortællinger fra borgere.

24. august 2020

Faglig artikel: Rehabilitering har givet mig nye muligheder

Rehabiliteringskurset Kom igen! giver med sit fokus på livsomstilling og det psykologiske aspekt i at leve med et handicap deltagerne indsigt og redskaber til at klare en udfordrende dagligdag. Heidi fik et større udbytte af kurset, end hun havde forventet.

13. august 2020

Faglig artikel: Digital dannelse for borgere med særlige behov

Digital kommunikation, NemID, e-Boks, Facebook, YouTube – det digitale er overalt. For at give brugerne i Dagtilbud Søborg det bedste udgangspunkt for at kunne begå sig, arbejder vi målrettet med digital dannelse.

6. juli 2020

Socialområdet sættes under lup

Hvilke behov har de forskellige målgrupper på det sociale område? Og hvilke tilbud findes der på socialområdet i dag? Det sætter Socialministeriet fokus på i en stor national evaluering, som sættes i gang nu.

10. juni 2020

Rehabiliteringskurset Kom igen! udbydes igen i 2021

CFD Rådgivning udbyder igen rehabiliteringskurset Kom igen!, som løber over tre gange tre dage i 2021.

1. juni 2020

CFD 151 år

I dag fylder CFD 151 år. Desværre er det jo på grund af coronasituationen ikke muligt at fejre dagen sammen, så i stedet kaster vi et blik på sidste års store jubilæumsfejring.

18. maj 2020

Hvad gjorde vi så?

Vi står stadig midt i en krise på grund af COVID-19. Ingen ved, hvor længe krisen varer ved. Ingen ved, hvordan det hele ender. Men vi ved, hvad vi hidtil har gjort for at dæmme op for, at smitten skulle sprede sig på CFD blandt de beboere og borgere, som er tilknyttet vores forskellige tilbud – og selvfølgelig også blandt medarbejderne.

11. maj 2020

Pårørende på visit i besøgstelt

CFD’s sociale tilbud i Søborg åbner atter op for besøg af pårørende. En række retningslinjer skal overholdes, og der krydses fingre for, at beboere og medarbejdere fortsat kan holde corona udenfor matriklen.

11. maj 2020

CFD's årsrapport 2019

CFD's opmærksomhed på miljøbelastningen fortsætter med at give resultater. Det – og meget andet – viser den seneste årsrapport, som nu er tilgængelig.

7. maj 2020

Situationsrapport fra CFD Rådgivning

Coronakrisen har betydet store omvæltninger overalt på CFD – også for de omkring 50 medarbejdere, der er ansat i Rådgivning.

7. maj 2020

Handleplaner i nye klæder

Handleplaner for borgerne tilknyttet CFD’s sociale tilbud ser ud, som de plejer. Det gør møderne med kommunerne, hvor handleplanerne drøftes, af gode grunde ikke.

1. maj 2020

Orientering om situationen på CFD

CFD's chef Kurt Faber-Carlsen seneste orientering til bestyrelsen om coronasituationen på CFD.

22. april 2020

Tolk i en coronatid

Beretning fra de tre tolke, som er blevet nærmest landskendt på myndighedernes pressemøder.

21. april 2020

Delvis genåbning på Dagtilbud Søborg

Præcis som i andre dele af samfundet er CFD’s dagtilbud i Søborg også påbegyndt en langsom og meget velovervejet genåbning. Vedvarende kontakt med brugerne danner grundlag for den beslutning.

27. marts 2020

CFD opretter intern jobbank som beredskab

Ligesom alle andre aktører på social- og sundhedsområdet herhjemme risikerer CFD at stå overfor en stor udfordring, hvis vi bliver ramt af et stort sygefravær på vores døgntilbud. Derfor har vi nu oprettet en intern jobbank som beredskab.

25. marts 2020

Information på tegnsprog fra CFD Rådgivning på Facebook

CFD har tre Facebooksider. To af dem administreres af CFD Rådgivning, og her er der mere information på tegnsprog end sædvanligt i øjeblikket.

20. marts 2020

CFD i skyggen af coronakrisen

Også på CFD er meget forandret i disse uger. Men både på Sociale Tilbud og på Rådgivning fortsætter vi med at løse vores opgaver.

16. marts 2020

Vores tolke har brug for at fokusere

Vi oplever en enorm efterspørgsel fra medier, der ønsker at komme i kontakt med vores tolke for at lave interviews om deres rolle i forbindelse med de mange pressemøder om coronavirus. Men tolkene har brug for at fokusere på deres opgaver.

16. marts 2020

Kontakt på CFD

CFD følger myndighedernes anbefalinger, og vi har derfor lukket ned for eller omlagt arbejdsgangene på mange af vores forskellige aktiviteter. Men I kan få fat i os alligevel.

12. marts 2020

CFD følger løbende situationen

På CFD følger vi naturligvis myndighedernes anvisninger med hensyn til coronavirus. Vi følger udviklingen nært og retter løbende vores indsatser til, så de hele tiden afspejler den virkelighed, som vi står i.

4. marts 2020

Corona-virus og forholdsregler på CFD

Udmeldingerne om Corona-virus ændrer sig hele tiden. Og i går kom sundhedsmyndighederne med en konkret udmelding, som også har indflydelse på livet på CFD.

28. februar 2020

Møde i Fagligt netværk om erhvervet døvblindhed 2020

​CFD’s døvblindekonsulentordning inviterer til møde i Fagligt netværk om erhvervet døvblindhed den 27. maj i Odense. Der er nu åbent for tilmelding.

26. februar 2020

Faglig artikel: Fra krads til kindkys

Neuropædagogik og Gentle Teaching er de to bærende faglige platforme i et projekt med en beboer på et af CFD’s sociale tilbud i Søborg.

21. februar 2020

Træer til gavn for klimaet – både inde og ude

I silende regn fik 11 træer i forgårs et nyt hjem på CFD i Søborg, hvor de skal fungere som naturlige klimaanlæg.

20. januar 2020

Fagligt netvæk om erhvervet døvblindhed mødes

Så er det tid til at få sat kryds i kalenderen – CFD Rådgivning inviterer til dette års faglige netværk om erhvervet døvblindhed.

20. januar 2020

Nyt e-læringstilbud til kontaktpersoner

​Fra i dag kan nyansatte kontaktpersoner landet over sidde hjemme ved deres egen computer og få en introduktion i form af e-læring til deres kommende arbejde sammen med personer med døvblindhed.

16. januar 2020

CFD i klimapartnerskab

CFD kan som socialøkonomisk virksomhed bidrage til et bedre klimaregnskab ved at have fokus på indkøb, forbrug og transport samt på at gøre tilknyttede borgere og alle medarbejdere aktive medspillere. En skarp klimaprofil stræber vi efter.

10. januar 2020

Fleur fylder 30

Så er der atter fest på CFD – denne gang fejrer sports- og aktivitetsklubben Fleur 30 års jubilæum. Det sker ved en fest for klubbens medlemmer i Café Keller med dress code, drinks og underholdning.

8. januar 2020

Ny prisstruktur hos CFD Tolkebooking

Fra 1. februar 2020 ændres CFD Tolkebookings prisstruktur, således at der betales en fast pris pr. time, uanset zone.

16. december 2019

Glædelig jul og godt nytår!

Året går på hæld, og vi på CFD vil også gerne sige tak for 2019.

3. december 2019

FN's internationale handicapdag

3. december er den internationale handicapdag, hvor man verden sætter fokus på mennesker med funktionsnedsættelser.

25. november 2019

TUBA på CFD

CFD Rådgivnings familiekonsulenter har valgt at sætte fokus på misbrug i familier – de har i den forbindelse inviteret TUBA indenfor.

19. november 2019

Vi juler på CFD

Juletiden nærmer sig, og det glæder vi os altid rigtig meget til her på CFD. Humøret er højt på værkstederne på vores Sociale Tilbud, hvor der lige nu produceres de skønneste julerier.

11. november 2019

Operation Dagsværk rykkede ind på CFD

I sidste uge havde CFD besøg af elever fra Operation Dagsværk. I Nyborg lagde de saft og kraft i arbejdet udendørs, mens de i Søborg foldede deres kreative evner ud.

16. oktober 2019

Tilbageblik på "Vi deler fremtiden"

CFD's chef Kurt Faber-Carlsen ser her tilbage på CFD's jubilæumskonference, som fandt sted den 2. oktober.

10. oktober 2019

Ny temadag om hørende børn af døve forældre

Onsdag den 27. november 2019 afholder CFD´s forældrevejledning igen temadag for fagfolk, som arbejder med hørende børn af døve forældre. Temadagen afholdes denne gang i Domen i Aarhus.

3. oktober 2019

Vi delte fremtiden

I går blev fremtiden delt på en konference arrangeret af CFD med både eksterne og interne deltagere.

3. oktober 2019

CFD Tolkebooking samler al administration i Søborg

Fra og med 2020 ændrer CFD Tolkebooking på sin administrative organisation.

6. september 2019

Artikel om CFD-projekt i internationalt magasin

Det internationale magasin, DBI Review, bringer i det seneste nummer en artikel om et projekt, som Døvblindehuset arbejder med.

23. august 2019

Mange emner på konference om døvblindhed

Hvordan markerer man spørgsmål taktilt i italiensk tegnsprog? Hvad kan haptisk kommunikation? Og kan en person, der kun kan sige 10 ord, have hovedrollen i en opera? Det og meget andet gav en konference torsdag svaret på.

8. august 2019

Opsamling på møde i Fagligt netværk om erhvervet døvblindhed

Den 8. maj havde CFD Rådgivning inviteret til møde i Fagligt netværk om voksne med erhvervet døvblindhed. Her kan du læse, hvad der skete på mødet.

7. august 2019

Fortsat ledige pladser til CFD's konference om fremtiden

Du kan stadig nå at tilmelde dig CFD's konference "Vi deler fremtiden" den 2. oktober i København. Det er gratis at være med – men du skal skynde dig.

10. juli 2019

CFD er medarrangør af festlig festival

Hvert andet år er særligt festligt, hvis man bor på CFD eller er bruger af vores dagtilbud. For da afholdes PCN-festival for de nordiske lande, gamle venskaber genoplives og nye opstår.

27. juni 2019

CFD Tolkebookings kernefortælling

CFD Tolkebooking har dykket ned i sit DNA og sammen har medarbejdere og ledelse arbejdet målrettet på at beskrive elementer, der er omkring deres kerneopgave: tolkning.

25. juni 2019

Tegnsprogskursus for døve medarbejdere

I sidste uge var 17 medarbejdere fra CFD på tegnsprogskursus. Og selvom der hele tiden afholdes kurser i tegnsprog på CFD, var dette noget særligt.

25. juni 2019

En særlig CODA-verden...?

Kan man forestille sig, at hørende børn og unge med døve forældre – de såkaldte CODA-børn – bevæger sig i tre og ikke bare to verdener? Hvor den tredje verden er en særlig CODA-verden, hvor de finder en tryghed, en samhørighed og et fællesskab.

4. juni 2019

150 år med sociale tilbud til døve

Cirka 400 gæster, medarbejdere og beboere på CFD fejrede lørdag den 1. juni 150 års jubilæum. 150 år hvor vi har været bærende for udviklingen af sociale tilbud til mennesker, der er døve eller døvblinde.

4. juni 2019

CFD's historie fortalt i 13 plancher

I forbindelse med CFD's 150 år jubilæum har vi fået fremstillet 13 plancher, der i ord og billeder beskriver historien fra begyndelsen den 1. juni 1869 med Arbejdsantalten for Døvstumme Piger" i Store Kongensgade til i dag.

3. juni 2019

Grundkursus om erhvervet kombineret høre- og synstab

For fjerde gang udbydes et grundkursus for fagfolk, der arbejder med børn, unge eller ældre mennesker, der både ser og hører dårligt.

16. maj 2019

Gøglerdag på CFD

I sidste uge var der sjov og fest i gaden på CFD i Søborg, da Sociale Tilbud holdt gøglerdag. Men det var ikke kun spas - der var et pædagogisk formål bag.

24. april 2019

Året 2018 på CFD

Nu foreligger årsrapporten for 2018, som var første år for CFD uden driftsoverenskomst med Gladsaxe Kommune.

26. marts 2019

Temadag om døve forældre med hørende børn

Temadag om døve forældre Hvordan er det at vokse op som hørende barn i en døv familie? Og hvordan foregår samarbejdet mellem fagfolk og døve forældre optimalt? Det var to af de spørgsmål, CFD’s forældrevejledning besvarede på en temadag i sidste uge.

21. marts 2019

Udviklingsprojekt godt i gang

CFD Rådgivnings projekt om opkvalificering af kontaktpersoner har kørt siden september sidste år. Vi er nu halvvejs gennem udviklingen af de syv e-læringsmoduler.

13. marts 2019

Vi fejrer vores jubilæum

2019 er et særligt år for os her på CFD - vi fejrer nemlig vores 150 års jubilæum. Vi har et jubilæumslogo, et jubilæumsflag og en masse jubilæumsplaner. Den 1. juni holder vi således en lille fest i Søborg med taler, en plancheudstilling, et lille glas og afsløringen af noget ganske særligt.

28. februar 2019

Familiens rejse til Sydhavet

Trilogien er fuldendt! En af beboerne på CFD’s botilbud i Søborg sender i sin tredje tegnefilm familien afsted på ferie i båd mod Sydhavet.

18. februar 2019

Fokus på tegnsprog på Modersmålsdagen

Hvert år den 21. februar fejres den internationale Modersmålsdag. Herhjemme sætter et af arrangementerne fokus på tegnsprog.

11. februar 2019

Dato fastlagt for møde i Fagligt netværk

Den 8. maj 2019 inviterer CFD Rådgivning til det årlige møde i Fagligt netværk om voksne med erhvervet døvblindhed.

8. februar 2019

CFD inspirerer norske kolleger

CFD’s brug af storskærme med information rettet mod brugerne giver nu inspiration til et norsk projekt.

18. januar 2019

CFD's Ole Wøssner anmelder bog om ledelse

Ole Wøssner, virksomhedsleder i CFD’s Døvblindehuset, har anmeldt en ny bog om ledelse ud fra sit perspektiv som virksomhedsleder i et socialt tilbud.

17. december 2018

Julehilsen fra CFD

CFD's chef Kurt Faber-Carlsen sender sine varme julehilsner til CFD's samarbejdspartnere og venner.

6. december 2018

Landskonference om medfødt døvblindhed

Sidste uge afholdt Socialstyrelsen Landskonference om medfødt døvblindhed. Fra CFD havde ialt 11 personer fundet vej til Odense.

6. december 2018

Forældrevejlederne i "Sundhedsplejersken"

I "Sundhedsplejersken” fortæller Doris Madsen, sundhedsplejerske i Esbjerg Kommune, om, hvordan hun havde gavn af at samarbejde med en forældrevejleder, da hun kom ud til en familie med en døv forælder.

4. december 2018

22 tegnsprogskurser på CFD i 2019

CFD’s tegnsprogskurser er åbne for alle, og kursuskataloget for 2019 er nu på gaden.

21. november 2018

CFD overtager ansvaret for fagligt netværk på døvblindeområdet

Socialstyrelsen har overdraget ansvaret til CFD’s døvblindekonsulentordning for afholdelse af årlige møder i Fagligt netværk om erhvervet døvblindhed.

12. november 2018

Planlægning af vores jubilæum godt i gang

CFD fylder 150 år den 1.6. 2019, og det skal naturligvis fejres. Forberedelserne er allerede skudt godt i gang.

5. november 2018

Musik og multiple funktionsnedsættelser

Det lignede næsten en marokkansk hule, da Cathrine Lervig og hendes søn Thorbjørn i samarbejde med Døvblindehuset inviterede borgere med medfødt døvblind og multiple funktionsnedsættelser til koncert. Stemningsfuldt var det.

16. oktober 2018

Motionsdag på CFD

Fredag før efterårsferien afholdt CFD Sociale Tilbud sin årlige motionsdag for sine borgere. I år var det fjerde gang, det skete, denne gang med omkring 150 deltagere.

3. oktober 2018

CFD laver nyt kursusforløb for kontaktpersoner

CFD Rådgivning har vundet en opgave fra Socialstyrelsen om udvikling og afprøvning af et opkvalificeringsforløb for kontaktpersoner for personer med døvblindhed.

20. september 2018

Det må da gerne være lidt lækkert

Sådan lyder overskriften på en artikel i fagbladet Socialpædagogen, der handler om den forvandling, som Skaboeshus i Nyborg har gennemgået.

12. september 2018

Egebækhus i FOA's blad

Tre medarbejdere fra Egebækhus fortæller i FOA's blad, hvordan det er at være ansat på en arbejdsplads med to sprog. De fortæller blandt andet om et par regler, som de har lavet for at få dagligdagen til at glide.

3. september 2018

CFD's jubilæumslogo

I forbindelse med vores 150-års jubilæum til næste år har CFD fået lavet et særligt jubilæumslogo.

2. september 2018

Lette hørenedsættelser risikerer at blive undervurderet

Det kan være vanskeligere og mere psykisk krævende at leve med en let hørenedsættelse end med en alvorlig. Det siger tre norske forskere i en ny artikel.

31. juli 2018

CFD eliteleverandør til det offentlige

CFD var tredjestørste leverandør til den offentlige sektor i sin branche i 2017. Det viser en opgørelse fra Udbudsvagten.

30. juli 2018

Døvefilm inviterer til brugerundersøgelse

Døvefilm vil gerne igen i år undersøge seernes mening om deres tilbud og programmer.

26. juli 2018

Actionfilm med tegnsprog

I sommerheden kan det være godt med en biograftur til at køle sig lidt ned. Og når man mindst venter det, kan man løbe ind i en film, hvor der optræder tegnsprog.

5. juli 2018

Ny bog og app med haptiske signaler til personer med døvblindhed

En ny bog og app fra FDDB beskriver 139 haptiske signaler - følbare tegn, som udføres på for eksempel ryggen af en person for at give hurtig og enkel information om omgivelserne.

29. juni 2018

Sommertid på CFD

Hvad sker der på CFD i de kommende uger?

14. juni 2018

Tre spørgsmål til Lars Søbye

Vi har stillet tre spørgsmål til Lars Søbye, CDH's hidtidige forstander, som nu er blevet områdechef for Kommunikation og Specialpædagogik i Region Nordjylland.

7. juni 2018

CFD udskriver logokonkurrence

CFD’s 150 års jubilæum i 2019 skal rigtig fejres – og en del af fejringen skal være, at vi gør noget ved vores logo. Derfor udskriver vi en logokonkurrence.

29. maj 2018

CFD er nu en registreret socialøkonomisk virksomhed

Siden 1869 har CFD arbejdet non-profit for personer som er døve, døvblinde eller har et betydeligt høretab. Og 1. maj i år blev vi så en registreret socialøkonomisk virksomhed.

14. maj 2018

Fagligt fokus på forflytning

Forflytning af borgere i CFD’s sociale tilbud er en stadig mere kompleks opgave, som kræver et særligt fagligt fokus.

2. maj 2018

Balsam for sjælen

”Det var og er fortsat balsam for sjælen at dele med de andre,” fortalte en af deltagerne i rehabiliteringsprojektet Kom igen! ved den afsluttende konference.

1. maj 2018

Beskæftigelsesmesse på Dagtilbud Søborg

Den 4. maj inviterer Dagtilbud Søborg til beskæftigelsesmesse i de nyrenoverede lokaler.

18. april 2018

Året 2017 på CFD

CFD’s årsregnskab for 2017 viser både stigninger og fald.

16. april 2018

Forberedelser til 150-års jubilæum i gang

Den 1.6.2019 kan vi fejre CFD’s 150 års jubilæum, og der foregår allerede en masse spændende ting. Bag kulisserne. For det er jo ikke bare lige sådan at fylde 150 år.

11. april 2018

Bruce Springsteen ny høre-ambassadør

Bruce Springsteen, som sikkert selv har mere end et enkelt tilfælde af tinnitus på samvittigheden, er blevet udnævnt som ambassadør for forebyggelse af høretab.

15. marts 2018

Det indre arbejde baner vejen til selvstændighed

Sådan lyder overskriften på artikel nummer to om rehabiliteringsprojektet ”Kom igen!”. Fokus er på de involverede fagfolks oplevelser af deltagernes udvikling.

5. marts 2018

Fælles fokus på neuropædagogik

Pædagogerne på Oktobervej har de sidste tre dage fordybet sig i neuropædagogik. De er i fællesskab startet op med at bruge DPU – Dansk Pædagogisk Udviklingsbeskrivelse – til at beskrive borgerne i CFD’s tilbud i Søborg.

28. februar 2018

Sjældne-dagen 2018

Sidste dag i februar er den internationale opmærksomhedsdag for sjældne diagnoser og funktionsnedsættelser. I år er det i dag, den 28. februar.

22. februar 2018

Nye tider og nye tilbud fører til nyt navn

21. februar 2018 - på FN's internationale dag for modersmål - skiftede CFD’s Støttecenter Hovedstaden navn til CFD Glostrup.

20. februar 2018

Borgeruddannelse om krop, kost og motion

Syv beboere på CFD’s Sociale Tilbud har fået ny viden om krop, kost og motion på en uddannelse tilrettelagt specielt til dem.

13. februar 2018

Døvefilmfestival i Malmø

For sjette år i træk afholdes "Dövfilmfestival Skåne”. Denne gang er der mulighed for at se en amerikansk spillefilm, en japansk dokumentarfilm samt en buket bestående af ni kortfilm - alle med døvhed som et væsentligt element.

6. februar 2018

Artikel og temadag om projekt Kom Igen!

Den 8. marts er der afsluttende temadag i rehabiliteringsprojektet ”Kom Igen!”. Som opvarmning til dagen kan du nu læse den første artikel i en serie på tre om projektet, som beskriver den teoretiske ramme.

17. januar 2018

Livet uden kongesanser

Kirsten Malmbak, tidligere formand for Foreningen Danske Døvblinde, har skrevet en bog om sit liv og sine oplevelser på døve- og døvblindeområdet.

8. januar 2018

Netværksgruppe for døve forældre til hørende skolebørn

CFD's familievejledning vil undersøge interessen for at oprette en netværksgruppe for døve forældre til børn i 0. til 3. klasse.

4. januar 2018

Verdens punktskriftdag

I dag er det World Braille Day, hvor man markerer og fejrer punktskriften mange steder verden over.

1. januar 2018

CFD er nu en privat virksomhed

Da midnatsklokkerne slog, og de største raketter steg mod vejrs nytårsnat, skete der også noget stort med CFD.

19. december 2017

Julehilsen fra Kurt Faber-Carlsen, chef for CFD

I sin julehilsen ser CFD's chef Kurt Faber-Carlsen tilbage på 2017 på CFD - og lidt frem på 2018.

18. december 2017

Temadag for projekt KOM IGEN!

CFD Rådgivning markerer afslutningen på det to-et-halvårige projekt KOM IGEN! - Meningsfuld rehabilitering for mennesker med erhvervet døvblindhed.

15. december 2017

Nordiske kurser om døvblindhed 2018

Så er NVC’s katalog på gaden med kurser om forskellige emner i relation til døvblindhed.

20. november 2017

Beboers tegnefilm om familieliv

Endelig er den her... Familiens rejse til månen. Måske husker I tegnefilmen "En familie", som en kvindelig beboer på Oktobervej lavede tilbage i 2015?

15. november 2017

International konference for døve i Budapest

Fra den 8. til 10. november afholdt World Federation of the Deaf sin tredje internationale konference under overskriften Fuld inklusion med tegnsprog.

6. november 2017

Døvekonsulenterne på Facebook

Nu er døvekonsulenternes egen Facebookside gået i luften.

30. oktober 2017

Konference om personlighedsforstyrrelser hos døve

I forbindelse med ESMHD’s årsmøde blev der afholdt en international konference om personlighedsforstyrrelser hos mennesker, der er døve.

27. oktober 2017

Kurt Faber-Carlsen ny chef for CFD

Det er nu afgjort, at Kurt Faber-Carlsen efterfølger Bruno Madsen som chef på CFD den 1. november.

18. oktober 2017

Taktil information via tøjet

Et EU-projekt har fået 17,5 mio. kroner til at udvikle ”smarte tekstiler” – tøj, som kan overføre taktil information til personer med døvblindhed.

3. oktober 2017

Ny udbudsrunde om social tolkning

Hvem skal levere social tolkning til døve, døvblinde og hørehæmmede borgere fra den 1. januar 2018? Det skal en udbudsrunde nu afgøre.

3. oktober 2017

Tegnsprogskurser i 2018

CFD’s tegnsprogskurser er åbne for alle, og kursuskataloget for 2018 er nu på gaden.

25. september 2017

Video om tegnsprogstolkning

I en splinterny video giver CFD Tolkebooking svar på en række ofte stillede spørgsmål om tolkens hverdag.

18. september 2017

Døves internationale uge er i gang

I dag starter International Week of the Deaf. Ugen markeres i mange lande verden over med forskellige aktiviteter. På CFD er onsdag "Lydløs Dag".

6. september 2017

CFD støtter underskriftsindsamling

På vores facebookside har vi i dag prøvet noget nyt, nemlig offentligt at støtte en underskriftsindsamling.

31. august 2017

CFD på vej til europæisk konference om døvblindhed

Fra den 4. til den 8. september drager i alt 32 medarbejdere fra CFD på konference i Aalborg.

21. august 2017

Snart muligt at streame lyd direkte fra en iPhone til et CI.

Det er allerede nu muligt at streame lyd og betjene sit høreapparat direkte fra en smartphone. Snart får også CI-brugere denne mulighed.

10. august 2017

Karriereworkshop for døve

CFD er medarrangør af en workshop i næste måned for døve, som er arbejdssøgende eller i arbejde.

7. august 2017

Afskedsreception for Bruno Madsen

Bruno Madsen, CFD’s chef gennem 16 år går på pension til november. Den 15. september er der mulighed for at sige ordentligt farvel til ham.

28. juli 2017

Ingen danskere på sejrsskamlen

Der kom ingen danske fødder på sejrsskamlen ved Deaflympics denne gang.

24. juli 2017

Endnu ingen danske medaljer

Halvvejs igennem Deaflympics er det endnu ikke blevet til medaljer til de danske deltagere.

12. juli 2017

Danske idrætsfolk på vej til Deaflympics

Den 18. juli falder startflaget til den 23. udgave af Deaflympics. 18 danske idrætsudøvere rejser til Tyrkiet for at konkurrere med andre døve idrætsfolk fra hele verden.

4. juli 2017

Svensk kogebog på tegnsprog på vej.

Sverige er verdensmester i kogebøger. Og nu er den første kogebog på tegnsprog på vej. Så småt…

29. juni 2017

CFD i 1960'erne

En film fra starten af 1960'erne viser livet i forskellige dele af Hjemmet for Døve (som CFD hed dengang), blandt andet i vaskeriet, vævestuen, Døvblindehuset og på Egebækhus.

27. juni 2017

Gratis videnskabelige artikler om døvhed

Her er et tip til sommerlæsningen, når du er færdig med den seneste Jussi Adler-Olsen-roman: Gratis videnskabelige artikler om døvhed og hørenedsættelse.

22. juni 2017

Ferie, ferie, ferie...

Ferietiden står for døren. Men fortvivl ikke - du kan stadig komme i kontakt med CFD.

9. juni 2017

Nyt hold sportspædagoger klar på CFD

I sidste uge blev det tredje hold sportspædagoger udklækket på CFD’s interne uddannelse.

1. juni 2017

Indvielse af aktivitetspark i Søborg

I dag, på CFD’s 148 års fødselsdag, blev den nye aktivitetspark indviet på CFD i Søborg.

23. maj 2017

Beredskab for tegnsprogstolkning på TV 2

Nu har vi fået svar fra TV 2 om deres tolkeberedskab i forbindelse med ekstra nyhedsudsendelser.

19. maj 2017

Fokus på digital tilgængelighed

I går var det Global Accessibility Awareness Day – den internationale tilgængelighedsdag, som fejres verden over den tredje torsdag i maj for at sætte fokus på især digital tilgængelighed.

11. maj 2017

Dansk Tegnsprogsdag

Lørdag den 13. maj er Dansk Tegnsprogsdag. På denne dato for tre år siden blev dansk tegnsprog officielt anerkendt gennem folketingsbeslutningen om at oprette et råd og en afdeling i Dansk Sprognævn.

3. maj 2017

CFD's årsrapport 2016

Årsregnskabet for 2016 viser, at CFD omsatte for 297,7 mio. kr. Det er en stigning på 5,4 mio. kr. (1,9 %) i forhold til året før.

25. april 2017

CFD's chef Bruno Madsen går på pension

Bruno Madsen har meddelt CFD’s bestyrelse, at han ønsker at gå på pension fra 1. november 2017 efter mere end 16 år som chef for CFD.

20. april 2017

DR's beredskab for akut tegnsprogstolkning

Vi har talt med DR om det danske beredskab for tegnsprogstolkning af ekstranyhedsudsendelser på tv i krisesituationer.

11. april 2017

Fra tanker til sprog til virkelighed

Socialpædagoger fra Døvblindehuset, psykologen og studentermedhjælperen fra Tværfagligt Team og tolke fra Tolkebooking skal sammen styrke borger med døvblindhed og psykoser.

10. april 2017

Svenske tolke tog sagen i egen hånd

Svenske SVT (som svarer til DR i Danmark) får kritik efter nyhedsdækningen af fredagens terrorangreb i Stockholm.

5. april 2017

Ny app til at rapportere problemer med tilgængelighed

Göteborg har som den første by i Sverige lanceret en app for at få hjælp fra borgerne til at kunne følge loven om tilgængelighed.

3. april 2017

Norsk ph.d. om psykiske lidelser og høretab

Den 21. april forsvarer den norske psykolog Beate Øhre sin ph.d.-afhandling om psykiske lidelser hos voksne, der er døve eller har en hørenedsættelse.

23. marts 2017

Netværksgrupper for døve forældre

CFD’s forældrevejledning i København har sat to netværksgrupper i søen for forældre, der er døve. ​Den ene er for kommende og nybagte forældre, og den anden for forældre til skolebørn.

22. marts 2017

Program om CI på DR2

I en ny programserie på DR2 kigger Jason Watt på moderne teknologi, som kan hjælpe personer med forskellige funktionsnedsættelser. Første program handler om CI.

10. marts 2017

Teknik som pædagogisk værktøj

Et nyt svensk materiale skal give inspiration til at anvende teknik som pædagogisk værktøj med personer med døvblindhed.

3. marts 2017

Asger Bergman og CFD

På CFD kan vi se tilbage på et langt og frugtbart samarbejde med fødselaren.

3. marts 2017

Første spadestik til oplevelsespark på CFD i Søborg

I dag tog vi hul på arbejdet med at forvandle den store græsplæne på CFD i Søborg til en oplevelsespark.

3. marts 2017

International høredag

I dag markerer WHO den internationale høredag – World Hearing Day – for 17. gang.

28. februar 2017

Sjældnedagen 2017

Den sidste dag i februar er Sjældnedagen, hvor man verden over sætter fokus på sjældne diagnoser og sygdomme.

21. februar 2017

FN's internationale modersmålsdag

I dag, den 21. februar, fejrer man for 17. gang FN's internationale modersmålsdag for at skabe opmærksomhed om sproglig og kulturel mangfoldighed og flersproglighed.

16. februar 2017

Støtte til familier med et barn med døvblindhed

Familien omkring et barn med døvblindhed står overfor enorme udfordringer og kan ofte have brug for nye færdigheder og redskaber til at skabe et velfungerende familieliv.

14. februar 2017

CFD om forbud mod diskriminering: Endelig!

En af de bedre nyheder i sidste uge var oplysningen om, at der nu skal arbejdes for at indføre et forbud mod diskriminering på grund af handicap. CFD hilser det varmt velkommen.

10. februar 2017

Hvad er velfærd for døve?

Det spørgsmål forsøgte tv-programmet Tidens Tegn at finde svar på lørdag den 4. februar.

8. februar 2017

Gruppelederkompetencer sættes i spil

Forældrevejlederne har fået pudset formen af på et forløb om gruppeledelse af samtalegrupper.

31. januar 2017

Temadag om CI

I dag sætter CFD fokus på CI på en intern temadag med Mette Kjellerup Møller som oplægsholder.

30. januar 2017

Skal socialpædagogisk arbejde kunne udliciteres?

Formanden for Socialpædagogerne er bekymret over, at 16 sjællandske kommuner vil udlicitere socialpædagogisk arbejde. Hvad tænker CFD om det?

30. januar 2017

Ny forskning om døvblindhed

I fredags forsvarede Ann-Britt Johansson en svensk phd-afhandling om, hvordan det er at leve med døvblindhed.

24. januar 2017

25 år med Oktoberbladet

Cirka 300 blade er det blevet til plus det løse som temanumre og særudgaver. Rigtig mange historier er blevet fortalt, billeder er blevet vist, og opgaver er blevet løst.

17. januar 2017

Flere end 1000 følgere på Facebook

I sidste uge passerede vi den første magiske grænse, da person nr. 1000 klikkede ”Synes godt om” på vores facebookside.

16. januar 2017

Tilbud under én hat

Pr 1.1.2017 er dagtilbuddene i Søborg lagt sammen under én hat. Der skyldes et ønske om at skabe mere fleksible tilbud til brugerne.

12. januar 2017

CFD uddyber klage til udbudsnævn

I et interview i dag på netmediet Loud uddyber CFD baggrunden for klagen til Klagenævn for Udbud.

3. januar 2017

Klage fra CFD til Klagenævnet for Udbud

Hvordan er reglerne for, at et firma overtager et andet firmas plads på listen over leverandører af offentlige tolkninger? Det vil CFD gerne have afklaret nu.

29. december 2016

Amerikansk teaterprojekt for døvblinde

Hvordan laver man teater på taktilt tegnsprog? Det skal seks amerikanere med døvblindhed til foråret være med til at finde ud af.

19. december 2016

Et godt digitalt år for CFD

2016 blev året, hvor CFD både gjorde sit indtog på de sociale medier, og hvor vi relancerede vores hjemmeside efter en større revision.

15. december 2016

Kapitel om tegnsprog i sprogleksikon

I tredje udgave af Encyclopaedia of Language and Education sammenfatter den svenske professor Sangeeta Bagga-Gupta forskningen om tegnsprog og tosproglighed i undervisning.

12. december 2016

Konference om arbejde for personer med døvblindhed

På torsdag er det sidste chance for tilmelding til Eikholtsentrets konference om arbejde for personer med kombineret høre- og synsnedsættelse.

7. december 2016

CFD Tolkebooking holder juleåbent

CFD Tolkebooking holder jule-åbent fra den 27.-30. december i tidsrummet 9-13.

6. december 2016

Phd om at være forældre til et barn med CI

Den 16. december forsvarer Liz Adams Lyngbäck sin phd-afhandling på Stockholm Universitet om at være forældre til et barn med CI. Afhandlingen kan downloades nu.

2. december 2016

FN's internationale handicapdag

I morgen, den 3. december, er det FN’s internationale handicapdag – United Nations International Day of Persons with Disabilities.

29. november 2016

Europæisk resolution om tegnsprog

Europaparlamentet har vedtaget en resolution om tegnsprog og tegnsprogstolkning.

28. november 2016

CFD-støtte til døve asylsøgere

I Tidens Tegn i lørdags fortalte døvekonsulent Maiken Vingum Vestergaard om CFD's arbejde med døve flygtninge.

24. november 2016

Ny hjemmeside

Som du sikkert har lagt mærke til, har CFD fået ny hjemmeside!

21. november 2016

Døv tegner bag årets vinterfrimærke

Det er den afdøde tegner Peter Møller, som har lagt nisser til årets vinterfrimærker.

3. november 2016

Ny nordisk definition på døvblindhed

Hvad er døvblindhed? Hvad betyder det for en person at have døvblindhed? Og hvilke støttemuligheder er nødvendige for at kompensere så meget som muligt? Det er spørgsmål, som den nye nordiske definition på døvblindhed giver svar på.

2. november 2016

En historisk dag

1. november 2016 var en historisk dag, både for døvblindeområdet i Rådgivning og for de seks personer med høre- og synsnedsættelse, som afsluttede det første pilotkursus i døvblindekonsulenternes rehabiliteringsprojekt "Kom igen!"

1. november 2016

Faglig artikel: Forældrevejledning i nye klæder

CFD Rådgivning overtog i 2013 et tilbud til døve forældre fra Danske Døves Landsforbund. I dag ser tilbuddet meget anderledes ud.

21. oktober 2016

Metode til at måle tegnsprogskompetence

Nu foreligger der en europæisk standard til at måle, hvor kompetent en person er til tegnsprog.

5. oktober 2016

Krise på det britiske tolkemarked

I England, Skotland, Wales og Nordirland er der krise på tolkeområdet. Omkring 60% af de adspurgte har planer om at forlade jobbet som tegnsprogstolk, og mange af dem (omkring en tredjedel) allerede indenfor de nærmeste par år.

30. september 2016

Tegnsprogskurser 2017

Næste år tilbyder CFD 21 muligheder for at blive dygtig(ere) til tegnsprog. Dem kan du læse om i det nye kursuskatalog.

29. september 2016

Faglig artikel: Frit valg - hvorfor er det så vigtigt?

I den seneste artikel fra Tolkebooking stilles der skarp på det frie valg. Hvad betyder det for tolkemarkedet, og hvorfor det egentlig er så vigtigt? Og frit valg af hvad?

21. september 2016

Trine Tangsgaard - ny chef for CFD Rådgivning

Den 15. august tiltrådte Trine Tangsgaard som chef for CFD Rådgivning. Trine kommer fra en stilling på IBOS - Instituttet for Blinde og Svagsynede.

14. september 2016

Odoroki - japansk besøg på CFD

CFD’s Sociale Tilbud i Søborg har haft besøg af 15 japanere, der både blev imponeret og forundret over, hvordan CFD’s tilbud er bygget op og hvilke tanker, der ligger bag.

2. september 2016

Faglig artikel: Vores fornemste opgave er at gøre os selv arbejdsløse

I den seneste faglige artikel fra Sociale Tilbud foldes arbejdet på Støttecenter Hovedstaden ud. Aktiviteterne foregår hovedsageligt ude i borgernes hjem, men der er også tilbud til borgerne i lokalerne i Glostrup.

16. august 2016

CFD i Tidens Tegn

For et par uger siden indgav landets næststørste tolkeudbyder Tolkecenter Danmark konkursbegæring. I den forbindelse har tv-programmet Tidens Tegn bedt chef for CFD Tolkebooking Sussi Kongshøj om en vurdering af tolkemarkedet.

Ledelse

Portræt af Kurt Faber-Carlsen
Chef for CFD
Kurt Faber-Carlsen
Tlf.: 4439 1143
Mobil: 4022 7439
E-mail: kfc@cfd.dk

Organisation

Download pdf af organisationsdiagrammer over

Hele CFD

CFD Sociale Tilbud

CFD Rådgivning

CFD Tolkebooking

CFD

Oktobervej 22A
2860 Søborg
Tlf. 4439 1100
SMS 4085 1315 (ikke tolkebestilling)
cfd@cfd.dk
CVR 55280312

Hvem er CFD?

CFD er landets største leverandør af tilbud til døve, mennesker med høretab eller døvblindhed samt døve med yderligere funktionsnedsættelser.

Whistleblowerordning