Spring til indhold
Reklamebillede fra en film, hvor man ser en pige i den ene side af billedet i et gammelt bymiljø i sort/hvidt og en dreng i den anden side, også i et bymiljø, men nyere og i farver.

13-02-2018  |  Døvefilmfestival i Malmø

For sjette år i træk afholdes "Dövfilmfestival Skåne”. Denne gang er der mulighed for at se en amerikansk spillefilm, en japansk dokumentarfilm samt en buket bestående af ni kortfilm - alle med døvhed som et væsentligt element.

Formålet med festivalen er med arrangørernes ord dels at give døve mennesker mulighed for at se film på tegnsprog fra forskellige dele af verden, og dels at lokke nysgerrige som ikke har noget med tegnsprog at gøre ind og opleve film med et sprog, en kultur og en hel verden, som de ikke er vant til.

Festivalen er en del af en større filmfestival for børn og unge, som løber hele ugen. De tre forestillinger i døvefilmfestivalen vises alle lørdag den 24. marts. To af forestillingerne vises også tirsdag den 20. marts om dagen.

Svenske undertekster og tegnsprogstolkning

Alle film har svenske undertekster, og ifølge festivalens leder Julia Jarl, som vi har spurgt om dette, bliver alle også tolket til svensk tegnsprog.

De film, der vises i døvefilmfestivalen, er:

Wonderstruck

Amerikansk spillefilm fra 2017, som er instrueret af Todd Haynes. Den handler om Rosa og Ben, som begge er 12 år, men lever i forskellige årtier: Rosa, som er født døv, lever i 20’ernes New York, og Ben, som i begyndelsen af filmen er døv på det ene øre, bor i Minnesota i 70'erne.

De længes begge væk fra hverdagen og begiver sig ud på egen hånd for at finde, hvad de søger. I deres søgen er samhørighed er de på vej til samme sted.

Millicent Simmonds, som spiller Rosa, har i øvrigt høstet stor anerkendelse for sin rolle i denne film.

Start Line

Japansk dokumentarfilm fra 2016 som handler om den døve filmskaber Ayako Imamura, som begiver sig ud på en to måneder lang cykeltur på 38.000 km gennem Japan. Her mødes hun blandt andet mødes af store udfordringer med at kommunikere med dem, hun træffer undervejs.

Kortfilmpakken

Kortfilmpakken indeholder ni kortfilm fra Island, Sverige, USA og Storbritannien. Læs mere om filmene i programmet, som du kan se nedenfor.

Praktisk information

Alle filmene vises i biografen Panora, Friisgatan 19D i Malmö – en halv times gang fra stationen. Se tiderne i programmet nedenfor.

For at se filmene, skal man have et festivalarmbånd, som koster 30 svenske kroner (gratis under 19 år). Derudover skal man købe billet til hver forestilling, som koster 50 svenske kroner. Pladserne er unummererede.

Der er teleslynge og plads til kørestole i biografen. Festivalen opfordrer til, at man spørger personalet, hvor i salen teleslyngen fungerer bedst.

Download programmet for ”Dövfilmsfestival Skåne” her (pdf).

(Billedet øverst på siden lånt fra Dövfilmfestival Skånes program på Facebook)

Relateret indhold

CFD

Oktobervej 22A
2860 Søborg
Tlf. 4439 1100
SMS 4085 1315
cfd@cfd.dk
CVR 55280312

Hvem er CFD?

CFD er landets største leverandør af tilbud til døve, mennesker med høretab eller døvblindhed samt døve med yderligere funktionsnedsættelser.

Whistleblowerordning