Spring til indhold
Tre personer taler tegnsprog udendørs

13-05-2024  |  10-ÅRS JUBILÆUM FOR ANERKENDELSE AF DANSK TEGNSPROG

I dag, den 13. maj, er det 10 år siden, at Folketinget vedtog en ændring af lov om Dansk Sprognævn, som betød en officiel anerkendelse af dansk tegnsprog.

Ændringen bestod i, at der blev indføjet dette afsnit: ”Dansk Sprognævn skal tilsvarende særskilt følge udviklingen i dansk tegnsprog.”

Det betød, at Dansk Sprognævn hermed fik til opgave også indsamle nye tegn, tegnforbindelser og tegnanvendelser, at besvare spørgsmål fra myndigheder og offentligheden om brug af dansk tegnsprog og at udgive skrifter og vejledninger om brug af sproget m.v. – i lighed med Sprognævnets opgaver i forhold til talt og skrevet dansk.

 Dermed fik dansk tegnsprog en formel anerkendelse i lovgivningen, som det allerede var tilfældet i de øvrige fire nordiske lande.

 Forslaget blev i øvrigt fremsat af en gruppe folketingsmedlemmer fra de Konservative, Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Liberal Alliance.

 Se borgere og medarbejdere fra CFD ønske tillykke med 10-års jubilæet på vores Facebook-side.

Relaterede nyheder

CFD

Oktobervej 22A
2860 Søborg
Tlf. 4439 1100
SMS 4085 1315
cfd@cfd.dk
CVR 55280312

Hvem er CFD?

CFD er landets største leverandør af tilbud til døve, mennesker med høretab eller døvblindhed samt døve med yderligere funktionsnedsættelser.

Whistleblowerordning