Spring til indhold
To gange to hænder taler tegnsprog på hvid baggrund

18-02-2019  |  Fokus på tegnsprog på Modersmålsdagen

Hvert år den 21. februar fejres den internationale Modersmålsdag. Herhjemme sætter et af arrangementerne fokus på tegnsprog.

Den internationale Modersmålsdag er indstiftet af UNESCO, FN's organisation for uddannelse, kultur, kommunikation og videnskab. Formålet med dagen er at sætte fokus på sproglig og kulturel mangfoldighed samt flersproglighed – altså at kunne tale mere end et sprog. I år afholdes den for 20. gang. 

Dagen markeres på forskellige måder, også herhjemme. Hvert år arrangerer Modersmål-Selskabet et foredrag, og i år er tegnsprog på programmet.

Dansk og japansk tegnsprog

Modersmål-Selskabet har inviteret Professor Elisabeth Engberg-Pedersen til at holde foredrag om tegnsprog.

Foredraget bygger på Elisabeth Engberg-Pedersens forskning i både dansk og japansk tegnsprog, og med eksempler fra sin forskning vil hun vise, hvordan tegnsprog er opbygget, og hvordan man udtrykker usikkerhed på tegnsprog.

Foredraget finder sted torsdag den 21. februar fra 17.00 til 19.00  i Festsalen hos Danske Døves Landsforbund i Brohusgade, København.

Det er gratis at deltage, men tilmelding er en god idé. Læs mere om foredraget og tilmelding her.

Tegnsprog de næste 80 år herhjemme

I forbindelse med Modersmålsdagen bragte Frederiksborg Amtsavis i øvrigt et interview med Elisabeth Engberg-Pedersen for et par dage siden.

Her blev hun blandt andet spurgt, om udbredelsen af CI betyder, at tegnsproget snart er uddødt. Men det mener hun ikke:

”En gruppe unge omkring de 20 år bruger dansk tegnsprog som deres sprog. De vil med udviklingen i levealderen blive op mod 100 år, så der vil fortsat være dansk tegnsprog de næste 80 år,” svarede Elisabeth Engberg-Pedersen.

Relateret indhold

CFD

Oktobervej 22A
2860 Søborg
Tlf. 4439 1100
SMS 4085 1315
cfd@cfd.dk
CVR 55280312

Hvem er CFD?

CFD er landets største leverandør af tilbud til døve, mennesker med høretab eller døvblindhed samt døve med yderligere funktionsnedsættelser.

Whistleblowerordning