Spring til indhold
En gruppe japanske besøgende står udendørs og vinker til kameraet.

14-09-2016  |  Odoroki - japansk besøg på CFD

CFD’s Sociale Tilbud i Søborg har haft besøg af 15 japanere, der både blev imponeret og forundret over, hvordan CFD’s tilbud er bygget op og hvilke tanker, der ligger bag.

De japanske gæster blev vist rundt på de forskellige beskæftigelsestilbud i Søborg.

De besøgte Døves vaskeri, IT-værkstedet, kantinen og servicehuset samt boligerne på Oktobervej.

"De var meget imponerede over variationen i vores tilbud, og at borgere havde forskellige aktiviteter henover ugen," fortæller virksomhedsleder Anne Raun.

Teknikken imponerede

De var også lidt imponerede over de store info-skærme, som hænger i fællesrummene i husene i Søborg. Skærmene fungerer som samlingspunkt, hvor beboerne kan følge med i vejrudsigten, dagens menu, hvem har fødselsdag, hvem er på arbejde, hvem er på udflugt, billeder fra sidste event og andet.

De blev ligeledes introduceret for CFD’s fem værdier, og hvordan værdierne er forankret i arbejdet. Det lyttede de til med stor interesse, men også lidt forundring.

Ligeværd…?!? 

"Vi brugte tid på at forklare dem vores tanker omkring selvbestemmelse og ligeværd. At vi – pædagoger og borgere – er ligeværdige borgere i det danske samfund," siger virksomhedsleder Vibeke Bjarnasson.

"Det kunne man godt se, at de undrede sig meget over – der stod de lidt af,” fortæller hun og peger på, at tankerne om mennesker med funktionsnedsættelse nok stadig går meget i retning af en institutionsverden i Asien.

Det er andet år i træk, at japanske gæster besøger CFD på deres rundtur i Danmark. De kommer fra Social Welfare Promotion and National Examination Center og har blandt andet ansvaret for uddannelse og forsikring af pædagogisk personale.

(I øvrigt: Det japanske ord "odoroki" i overskriften betyder "forundring" - ifølge Google Translate, i hvert fald...)

Relateret indhold

CFD

Oktobervej 22A
2860 Søborg
Tlf. 4439 1100
SMS 4085 1315
cfd@cfd.dk
CVR 55280312

Hvem er CFD?

CFD er landets største leverandør af tilbud til døve, mennesker med høretab eller døvblindhed samt døve med yderligere funktionsnedsættelser.

Whistleblowerordning