Spring til indhold
CFD Tolkebookings logo

28-02-2022  |  CFD Tolkebooking lukket

CFD Tolkebooking har gennemført sin sidste tegnsprogstolkning. Fra i dag af lukker firmaet, der gennem 50 år har leveret tegnsprogstolkning til døve borgere i hele landet
Det betyder, at borgere, myndigheder og andre offentlige instanser ikke længere kan bestille tegnsprogstolke hos os. Tolkebooking er naturligvis heller ikke længere at finde på vores hjemmeside fra i dag af.

Afskedsreception afholdt

Torsdag den 24/2 deltog omkring 100 mennesker i afskedsreceptionen med tolkeområdet på CFD.

”I torsdags tog vi afsked med tolkeområdet på CFD ved en meget velbesøgt afskedsreception med gode og vigtige taler,” siger direktør for Fonden CFD, Kurt Faber-Carlsen og fortsætter:

”Taler om den værdi, som CFD’s tolke har haft for døve i hele landet. Taler om betydningen af, at vi prioriterede tolkenes arbejdsvilkår og indgik overenskomst på området. Taler om et tolkemarked, som i dag er markant anderledes end det tolkemarked og fagområde, som CFD var med til at skabe.

Til receptionen var der desuden programlagte taler fra chefjurist, Anne Vikkelsø, der selv har brugt CFD’s tolke; Sussi Kongshøj Wilson, der har stået i spidsen som chef for CFD Tolkebooking; Jakob Sølvhøj, medlem af Folketinget og handicapordfører; Lars Petersen, der på vegne af SL har været med til at tegne overenskomster med CFD og naturligvis direktør, Kurt Faber-Carlsen.

Og på selve dagen valgte Bruno Madsen (CFD's tidligere chef), Bjarne Hvidsteen - observatør for FDDB i CFD's bestyrelsen og Lars Ahlburg - formand for DDL også at tage ordet for at være med til at tage afsked med Tolkebooking.  

Udviklingen tog fart

CFD har hen over de seneste år været nødsaget til at reducere i antallet af tolke i takt med, at økonomien på området blev mere og mere udfordret. Men i rigtig mange år var Tolkebooking et stort og vigtigt forretningsområde og havde en rigtig god økonomi.

Ligesom CFD´s tolke altid har været den faggruppe på CFD, der kom videst omkring og dermed viste CFD-flaget frem.  

Det seneste udbud på tolkemarkedet gjorde det tydeligt for CFD’s ledelse og bestyrelsen, at markedet ikke gav plads til en virksomhed som CFD, hvor fokus har været på ordnede overenskomst- og arbejdsvilkår og døves behov for at få tolket også i de tyndt befolkede egne af Danmark og på alle tider af døgnet. 

Det førte til den store og tunge beslutning om at lukke CFD Tolkebooking.

Ledelse

Portræt af Kurt Faber-Carlsen
Direktør for Fonden CFD
Kurt Faber-Carlsen
Tlf.: 4439 1143
Mobil: 4022 7439
E-mail: kfc@cfd.dk

Organisation

Download pdf af organisationsdiagrammer over

Hele CFD

CFD Sociale Tilbud

CFD Rådgivning

CFD

Oktobervej 22A
2860 Søborg
Tlf. 4439 1100
SMS 4085 1315
cfd@cfd.dk
CVR 55280312

Hvem er CFD?

CFD er landets største leverandør af tilbud til døve, mennesker med høretab eller døvblindhed samt døve med yderligere funktionsnedsættelser.

Whistleblowerordning