Spring til indhold
Billede af iPhone i hænderne på kvinde

21-08-2017  |  Snart muligt at streame lyd direkte fra iPhone til CI

Det er allerede nu muligt at streame lyd og betjene sit høreapparat direkte fra en smartphone. Snart får også CI-brugere denne mulighed.

Ifølge CNN kan omkring 50 høreapparater i dag kobles trådløst til en smartphone.

Når man streamer lyden fra telefonsamtaler, musik, videoer, film, GPS-navigation osv. direkte til høreapparatet, bliver lyden bedre og baggrundsstøjen sorteres fra. 

Og udover lydkvaliteten giver det en række fordele mht. brugervenlighed og funktionalitet at anvende telefonen til fjernbetjening:

Man kan på en enkel måde via telefonen styre lydniveauet, regulere balancen mellem streaminglyd og lyd fra omgivelserne, kontrollere batteriet m.m.

Man kan anvende telefonen som mikrofon, når man skal tale med en person i et støjfyldt miljø. 

Man kan gemme forskellige indstillinger af høreapparaterne, som passer til forskellige situationer - en til når man er i teatret, og en anden til når man er på arbejde, for eksempel. Når telefonens GPS så opfatter, at man befinder sig det pågældende sted, kan den automatisk slå den gemte indstilling til.

Og hvis man har forlagt sine høreapparater, kan man i mange app’er få hjælp af en ”find mine høreapparater-funktion”. 

Første CI udviklet til at fungere med iPhone 

Lignende fordele vil kommende brugere af CI’et Nucleus 7 nu få som resultat af et samarbejde mellem Apple og CI-producenten Nucleus. Det er det første CI, som er udviklet med henblik på at kunne fungere på denne måde sammen med en iPhone. (Læs mere om CI.)

Nucleus 7 er ikke kommet på markedet endnu. Men det forventes, at det indeholder de samme muligheder, som man kender fra koblingen mellem smartphone og høreapparater. 

Herudover vil der efter sigende desuden være en helt ny log-funktion, som specielt kan være af interesse for forældre til børn med CI. Her kan man følge, hvornår og hvor længe barnet har haft sit CI på i løbet af dagen, for eksempel i daginstitutionen.

Nucleus 7 forventes at komme til Danmark omkring starten af oktober, men det er nok i første omgang primært nye CI-brugere, som vil få glæde af det.

I udgangspunktet kan man få et nyt CI hvert sjette år herhjemme, med mindre der er en lægelig grund til andet. Så mange, der allerede i dag har et CI, må nok desværre vente med at tage den nye teknologi i anvendelse.

Relateret indhold

CFD

Oktobervej 22A
2860 Søborg
Tlf. 4439 1100
SMS 4085 1315
cfd@cfd.dk
CVR 55280312

Hvem er CFD?

CFD er landets største leverandør af tilbud til døve, mennesker med høretab eller døvblindhed samt døve med yderligere funktionsnedsættelser.

Whistleblowerordning