Spring til indhold
To forældrevejledere sidder og tale med hinanden på tegnsprog

08-02-2017  |  Gruppelederkompetencer sættes i spil

Forældrevejlederne har fået pudset formen af på et forløb om gruppeledelse af samtalegrupper.

Nu søger de CODA-børn – det vil sige børn af døve forældre – til samtalegruppe, som de starter op i Fredericia til august.

Forløb over ti gange

”Fra august måned vil vi gerne starte op med en samtalegruppe for børn af døve forældre, der er født mellem 2004 og 2008,” fortæller forældrevejleder Anette Møllegaard Meyer.

Tanken er, at et forløb skal strække sig over 10 gange med forskellige temaer på programmet. Det kan eksempelvis handle om det at vokse op i en familie med døve forældre eller fordelene ved at være tosproget – og udfordringerne.

Forældrevejlederne håber at kunne danne en gruppe med max 8 børn. Mødestedet for gruppen vil være på CFD’s kontor i Fredericia.

Gruppelederkursus

Forældrevejlederne er ved at afslutte et uddannelsesforløb som gruppeledere af samtalegrupper for både børn og voksne. Og det, de lærer der, skal sættes i spil i samtalegruppen for CODA-børn.

”Fra den hørende verden er der erfaring for samtalegrupper for børn, hvor det viser sig at være hjælpsomt og brugbart for børn at møde andre børn med samme livsvilkår. Det vil vi gerne tilbyde med dette forløb” forklarer Anette Meyer.

Forældrevejlederne har lavet både en trykt invitation og en på video. Dels for at sikre tilgængeligheden, men også for at vise forældrene hvem de er.

”Forældre, der vælger at sende deres børn i vores samtalegruppe, viser os en stor tillid. Derfor tænker vi, at det er rart for dem hurtigt at kunne sætte ansigter på os. Også selvom de måske bare går og overvejer, om tilbuddet mon er noget for dem,” siger Anette Meyer.

Du kan se forældrevejledernes invitation som pdf her

Du kan se forældrevejlederne forklare om samtalegruppen på tegnsprog her

Relateret indhold

CFD

Oktobervej 22A
2860 Søborg
Tlf. 4439 1100
SMS 4085 1315
cfd@cfd.dk
CVR 55280312

Hvem er CFD?

CFD er landets største leverandør af tilbud til døve, mennesker med høretab eller døvblindhed samt døve med yderligere funktionsnedsættelser.

Whistleblowerordning