Spring til indhold
Et undervisningslokale med kursister, som kigger på en forelæser foran en PowerPoint-præsentation

26-03-2019  |  Temadag om døve forældre med hørende børn

Temadag om døve forældre Hvordan er det at vokse op som hørende barn i en døv familie? Og hvordan foregår samarbejdet mellem fagfolk og døve forældre optimalt? Det var to af de spørgsmål, CFD’s forældrevejledning besvarede på en temadag i sidste uge.

Onsdag den 20. marts havde 33 lærere, pædagoger, sundhedsplejersker, dagplejepædagoger og en enkelt skolepsykolog fundet vej til CFD i Søborg for at lære mere om vilkårene for døve forældre og deres hørende børn i dagens Danmark, samt om forældrevejledningens tilbud.

Dagen var arrangeret af CFD’s forældrevejledning og indholdet bestod primært af oplæg – med indlagt gruppearbejde – fra forældrevejlederne, fra et døvt forældrepar og fra en person, der var vokset op som hørende barn med døve forældre.

Mange positive tilkendegivelser

Forældrevejledernes faglige leder Anne Ubbesen var meget tilfreds med dagen:

”Vi fik mange positive tilkendegivelser fra deltagerne, og mange gav udtryk for, at de fik masser af ny viden med hjem. Der er ingen tvivl om, at der er et stort behov, både for en dag som i dag og for forældrevejledningens tilbud i det hele taget. Det viser det store deltagerantal tydeligt,” siger Anne Ubbesen.

Næsten alle deltagere var fra Sjælland, hvor 13 forskellige kommuner var repræsenteret. Næste temadag afholdes derfor i Jylland.

Information om denne temadag vil blive præsenteret her på CFD’s hjemmeside og på forældrevejledningens facebookside.

Hvis du vil være sikker på at få information om arrangementet, kan du sende en mail til Anne Ubbesen på au@cfd.dk og komme på udsendelseslisten for denne temadag.

Relateret indhold

CFD

Oktobervej 22A
2860 Søborg
Tlf. 4439 1100
SMS 4085 1315
cfd@cfd.dk
CVR 55280312

Hvem er CFD?

CFD er landets største leverandør af tilbud til døve, mennesker med høretab eller døvblindhed samt døve med yderligere funktionsnedsættelser.

Whistleblowerordning