Spring til indhold
Foto af plancherne, der hænger på gangen på CFD

04-06-2019  |  CFD's historie fortalt i 13 plancher

I forbindelse med CFD's 150 år jubilæum har vi fået fremstillet 13 plancher, der i ord og billeder beskriver historien fra begyndelsen den 1. juni 1869 med Arbejdsantalten for Døvstumme Piger" i Store Kongensgade til i dag.

Anne Vikkelsø, som har været formand for jubilæumsudvalget, siger om plancherne:

"Tanken med plancherne var i kronologisk form at beskrive, hvordan CFD som organisation har udviklet sig gennem 150 år. Det hele startede som en arbejdsanstalt, igangsat af frivillige og med private bidragydere, for 7 døvstumme piger. Gennem tekst og billeder beskrives det, hvordan det vi, i dag kender som CFD, udviklede sig med rivende hast, fordi der var et stort behov for pleje, omsorg og beskæftigelse."

"Senere så man, at det også var et stort behov for erhvervsvejledning og rådgivning i sociale spørgsmål. På plancherne beskrives det, hvordan ordningen kom op at stå, og hvordan den har udviklet sig. Det samme gælder for beskrivelsen af Tolkebooking. Plancherne er tænkt som en meget komprimeret fortælling om udviklingen af døveforsorgen i Danmark," slutter Anne Vikkelsø.

Indholdet på plancherne er udarbejdet af Anne Vikkelsø, og de er designet af Simon Bak fra firmaet Churchill. På alle plancher er en qr-kode, hvor man kan få både en tegnsprogsudgave og en oplæsning af teksten.

Plancherne blev præsenteret i forbindelse med markeringen af jubilæet den 1. juni 2019. De hænger nu på gangen i CFD's møde- og kontorhus i Søborg og på en række andre CFD-adresser landet over.

Plancherne kan downloades her. 

Relateret indhold

CFD

Oktobervej 22A
2860 Søborg
Tlf. 4439 1100
SMS 4085 1315
cfd@cfd.dk
CVR 55280312

Hvem er CFD?

CFD er landets største leverandør af tilbud til døve, mennesker med høretab eller døvblindhed samt døve med yderligere funktionsnedsættelser.

Whistleblowerordning