Spring til indhold
CFD's jubilæumslogo

03-09-2018  |  CFD's jubilæumslogo

I forbindelse med vores 150-års jubilæum til næste år har CFD fået lavet et særligt jubilæumslogo.

Den 1. juni næste år er det 150 år siden, at det nuværende CFD’s historie begyndte, da Arbejdsanstalten for Døvstumme Piger blev oprettet i Store Kongensgade i København. 

I den forbindelse har CFD haft udskrevet en konkurrence om at fået lavet et særligt jubilæumslogo, som i en periode vil erstatte vores almindelige logo. Og nu er vinderen fundet. Det ser således ud:

Dommerkomitéen har bestået af fem personer fra de forskellige faglige søjler på CFD, som har skullet vælge mellem de flere end 20 flotte og meget forskellige forslag, som var kommet ind.

Sammenhængskraft og hjertevarme

I deres beslutning har dommerne blandt andet lagt vægt på, at vinderlogoets figur indeholder tre mængder eller farver og en fælles delmængde, som symboliserer sammenhængskraften på CFD. Hvor de tre farver mødes, danner de et hjerte, som er CFD’s bankende varme hjerte.

Samtidig symboliserer spidsen i figuren den innovative kraft og den nysgerrige næse, der stikkes frem og skaber udvikling, der er baseret på fællesmængden (sammenhængskraften) og det varme hjerte.

Meget enkelt design

Logoet er designet af grafikeren Lisbeth Eilenberger. Hun kendte ikke til CFD i forvejen, men hun faldt over logokonkurrencen, da hun tilfældigt lavede en google-søgning for at se, om der netop var konkurrencer af denne type. 

Hun siger om processen med design af logoet: 

"Jeg vidste på forhånd, at jeg ikke ville lave stiliserede mennesker eller ører, men noget mere overordnet og stilrent, der passer til CFD´s logofarver. Jeg ville lave et meget enkelt design, som fungerer i alle størrelser. Og jeg havde lyst til at beskrive samhørighed, samarbejde, menneskelighed og varme. De værdier CFD har og bruger i deres arbejde."

Andre jubilæumsaktiviteter

Udover logoet bliver jubilæet markeret ved udgivelse af en bog om CFD’s historie, en udstilling af plancher baseret på bogen, en fagkonference i efteråret 2019 samt naturligvis en fest for CFD’s medarbejdere sidst på året.

Selve jubilæumsdagen markeres ved et arrangement lørdag den 1. juni kl. 13.00-15.00 på CFD i Søborg.

Mere information om de forskellige jubilæumsaktiviteter følger senere.

 

Relateret indhold

CFD

Oktobervej 22A
2860 Søborg
Tlf. 4439 1100
SMS 4085 1315
cfd@cfd.dk
CVR 55280312

Hvem er CFD?

CFD er landets største leverandør af tilbud til døve, mennesker med høretab eller døvblindhed samt døve med yderligere funktionsnedsættelser.

Whistleblowerordning