Spring til indhold
PCN's logo, som består af bogstaverne p,n og n og så fire prikker i rød, hvid, gul og blå

10-07-2019  |  CFD er medarrangør af festlig festival

Hvert andet år er særligt festligt, hvis man bor på CFD eller er bruger af vores dagtilbud. For da afholdes PCN-festival for de nordiske lande, gamle venskaber genoplives og nye opstår.

Festivalen fejrer i år 25 års jubilæum, og CFD er vært sammen med CDH, CFH og Aalborg for Døve i Region Nordjylland.

Rekordmange deltagere

I år er der 25 års jubilæum for PCN-festivalerne og med rekordmange deltagere. 170 er tilmeldt festivalen og rigtig mange af dem kommer fra CFD.

”Borgerne her på CFD glæder sig til festivalen – den bryder med hverdagen, og så er det en sjov og festlig begivenhed,” siger Lone Pallesen Suhr, der er faglig konsulent på CFD og medarrangør af efterårets festival.

Hun peger samtidig på, at borgerne sjældent er i så store forsamlinger, hvor der udelukkende kommunikeres på tegnsprog. Svensk, norsk og dansk tegnsprog er forskellige, men det visuelle aspekt i sprogene er det samme, og det mærker borgerne.

”Mindst lige så vigtigt er det, at borgerne føler, at de er sammen med ligestillede. Og så er det jo bare fedt at være til festival. Præcis som mange andre nyder sommerens forskellige festivaler, så er borgerne her også glade for at folde sig ud på den måde.”

Festival på Djursland

Festivalen foregår fra den 9.-12. september på Djursland.  Traditionen tror starter festivalen med fælles indmarch, hvor de nordiske flag bliver præsenteret sammen med deltagerne fra de forskellige lande.

”Det er virkelig en festlig begivenhed, som skaber stor gensynsglæde mellem deltagerne, som måske kun ser hinanden ved denne lejlighed – altså hvert andet år,” fortæller Lone.

På programmet i år er blandt andet ”ryste sammen oplevelsesworkshop” i form af et stjerneløb og besøg i Skandinavisk Dyrepark.

”Der er naturligvis et program spækket med oplevelser, men der er også sat tid af til hygge, særligt om aftenen. Præcis for at der også skal være tid til at pleje gamle venskaber og opdyrke nye,” fortæller Lone.

Relateret indhold

CFD

Oktobervej 22A
2860 Søborg
Tlf. 4439 1100
SMS 4085 1315
cfd@cfd.dk
CVR 55280312

Hvem er CFD?

CFD er landets største leverandør af tilbud til døve, mennesker med høretab eller døvblindhed samt døve med yderligere funktionsnedsættelser.

Whistleblowerordning