Spring til indhold
Logoet for den internationale handicapdag.

02-12-2016  |  FN’s internationale handicapdag

I morgen, den 3. december, er det FN’s internationale handicapdag – United Nations International Day of Persons with Disabilities.

Den internationale handicapdag markeres hvert år den 3. december over det meste af verden. Temaet i år er “Achieving 17 Goals for the Future We Want”.

De 17 mål, der henvises til, er de 17 mål for bæredygtig udvikling (Sustainable Development Goals) , som FN’s medlemslande vedtog sidste efterår for at gøre afskaffe fattigdom, beskytte planeten og sikre velstand for alle. 

2016 markerer samtidig ti-års-jubilæet for vedtagelsen af Handicapkonventionen.

Og i løbet af det kommende år er det tanken at lave en form for status på, hvor langt man er kommet med implementering af Handicapkonventionen og med de 17 mål for bæredygtig udvikling – og dermed skabe fundamentet for skabe en mere inkluderende og lige verden for mennesker med funktionsnedsættelser.

Ikke lade nogen tilbage

I forbindelse med dagen siger FN’s generalsekretær Ban Ki-moon:

”Vi markerer dette års internationale handicapdag i kølvandet af den ambitiøse 2030 plan for bæredygtig udvikling. Denne globale rammeplan for handling skal sikre, at vi ikke lader nogen tilbage.” 

I Danmark markeres den internationale handicapdag på forskellige måder. I nogle kommuner har skolerne arbejdet med temaet og udstiller resultatet af deres arbejde, mens andre kommuner – blandt andet Lejre og Odense – uddeler egne handicappriser denne dag.

Relateret indhold

CFD

Oktobervej 22A
2860 Søborg
Tlf. 4439 1100
SMS 4085 1315
cfd@cfd.dk
CVR 55280312

Hvem er CFD?

CFD er landets største leverandør af tilbud til døve, mennesker med høretab eller døvblindhed samt døve med yderligere funktionsnedsættelser.

Whistleblowerordning