Spring til indhold
Foto af roden af et nyplantet træ, der står i et hul med en jordbunke og en spade ved siden af.

21-02-2020  |  Træer til gavn for klimaet – både inde og ude

I silende regn fik 11 træer i forgårs et nyt hjem på CFD i Søborg, hvor de skal fungere som naturlige klimaanlæg.

På CFD i Søborg kan der blive varmt og trykkende indendørs, når sommersolen står højt på himmelen. For dæmme op for det har flere beboere fået installeret klimaanlæg i deres lejligheder.

Men... selvom elektrisk drevne klimaanlæg giver en behagelig temperatur indendørs, gør de ikke noget godt for klimaet udenfor. Så i stedet for klimaanlæg er vi begyndt at plante store træer, som giver skygge. 

Onsdag blev der plantet 11 seks meter høje træer af nordiske træsorter som avnbøg, rønnebær og paradisæble.

"På sådan en kold, regnfuld og blæsende februardag som i dag, forsøger vi at være på forkant med sommerens varme. Vi ved alle, at når sommeren er på sit højeste, så kan der være en ganske ulidelig varme i nogle af beboernes lejligheder – særligt dem der vender mod syd/vest. Vi vil forsøge at skabe skygge ved at plante nogle træer," fortæller virksomhedsleder Vibeke Bjarnarson.

Læner sig op af verdensmålene

Udover at regulere temperaturen indendørs på en naturlig og ikke-ressourceforbrugende måde ved at skygge for solen, trækker træer jo desuden CO2 ud af luften, hvilket også er et lille bidrag til CFD's klimaindsats.

Kurt Faber-Carlsen, chef for CFD, er meget glad for træplantningen:

"Jeg synes, det passer rigtig fint ind i CFD's kommende strategi, der læner sig op af FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Det er små skridt i forhold til den globale indsats mod klimaforandringer, men det er det rigtige for os at gøre."

"Samtidig giver plantningen af træer, som tydeligt vil kunne mærkes, når sommersolen bager, en mulighed for at tale med beboerne her på CFD om vigtigheden af, at alle gør en indsats for vores fælles jord – præcis som det er beskrevet i verdensmålene," slutter Kurt Faber-Carlsen.

Læs mere om FN's verdensmål her.

Se video fra træplantningen her:

 

Relateret indhold

CFD

Oktobervej 22A
2860 Søborg
Tlf. 4439 1100
SMS 4085 1315
cfd@cfd.dk
CVR 55280312

Hvem er CFD?

CFD er landets største leverandør af tilbud til døve, mennesker med høretab eller døvblindhed samt døve med yderligere funktionsnedsættelser.

Whistleblowerordning