Spring til indhold
Billede fra filmen, der viser nogle herrer, der skåler med hinanden ved et rejsegilde.

29-06-2017  |  Hvordan så der ud på CFD i 1960'erne?

En film fra starten af 1960'erne viser livet i forskellige dele af Hjemmet for Døve (som CFD hed dengang), blandt andet i vaskeriet, vævestuen, Døvblindehuset og på Egebækhus.

I 1965 producerede Døvefilm en lille film (uden lyd), der præsenterede forskellige virksomheder på Hjemmet for Døve.

Denne 16 mm-film har vi nu fået overført til et digitalt format. Og selv uden lyd og med lidt dårligt lys sine steder – men trods alt i farver – giver filmen et godt og sjovt indtryk af de tre steder, som de så ud mellem 1962 og 1965. 

Delt filmen op i tre

Vi har klippet filmen op i tre dele, hver på mellem tre og otte minutter, som du kan se nedenfor.

I klippet om Hjemmet for Døve i Løngangstræde ser vi blandt andet, hvordan der arbejdes i vaskeriet, i vævestuen og systuen, og hvordan man hygger om aftenen. 

Og vi ser den græsmark, hvor man skulle i gang med at bygge den nye beboelsesafdeling for Hjemmet for Døve – hvor CFD i Søborg ligger i dag - og tegningerne til de nye bygninger.

I klippet fra Døvblindehuset ser vi, hvordan der bliver kommunikeret vha. håndalfabet og kontaktmaskine, og hvordan man lægger kabale med taktile kort og spiller ludo med taktile brikker. 

Og i klippet fra Egebækhus er vi først med til rejsegildet for den nyopførte fløj (sammen med udelukkende herrer!), og siden ser vi, hvordan beboerne tager den flotte og moderne bygning i brug. 

Læs mere om CFD's historie her.


Hjemmet for Døve (varighed 7.54)

 

Døvblindehuset (varighed 3.18)

 

Egebækhus (varighed 4.18)

Relateret indhold

CFD

Oktobervej 22A
2860 Søborg
Tlf. 4439 1100
SMS 4085 1315
cfd@cfd.dk
CVR 55280312

Hvem er CFD?

CFD er landets største leverandør af tilbud til døve, mennesker med høretab eller døvblindhed samt døve med yderligere funktionsnedsættelser.

Whistleblowerordning