Spring til indhold
Billede af Kristine Fruelund Kristensen, der taler tegnsprog i programmet

10-02-2017  |  Hvad er velfærd for døve?

Det spørgsmål forsøgte tv-programmet Tidens Tegn at finde svar på lørdag den 4. februar.

Der er mindst tre forskellige tegn for velfærd på tegnsprog. Og der er ligeledes forskellige syn og definitioner på, hvad velfærd, som vi kender den, er.

I programmet giver en række personer deres bud. Det er professor i filosofi Vincent Hendricks, forskningschef på SFI Kræn Blume Jensen, Anders Samuelsen, Kristian Thulesen-Dahl og Pernille Skipper og yderligere tre folketingspolitikere – samt døvekonsulent Kristine Fruelund Kristensen, CFD.

I løbet af indslagets 16 minutter bliver det blandt andet sagt, at ”velfærd hviler på tillid”; at velfærd for Pia Dyhr-Olesen fra SF er ”Retten til det fede liv”; at ”velfærd for døve er at blive hørt på lige fod med andre borgere”; og at velfærd jo betyder, at man fjerner den økonomiske risiko fra den enkelte, hvis man rammes af livsomvæltende begivenheder.

Mange muligheder i den danske velfærdsstat

Kristine Fruelund Kristensen peger på, at der i den danske velfærdsmodel er mange muligheder for, at døve kan blive ligestillet med hørende. Og at de som døvekonsulenter hjælper døve med at opnå velfærd ved at give råd og vejledning om, hvor man kan henvende sig, hvilken støtte man kan få osv.

Også journalisten, Maja Toft, kommer med en række konkrete eksempler på velfærdsmodellens betydning for døves hverdag i Danmark som supplement til eksperternes og politikernes bud på en forklaring.

Klik her for at se indslaget.

Tidens Tegn i morgen

I Tidens Tegn i morgen, lørdag den 11. februar, er der mere CFD. Her er chef for CFD Tolkebooking, Sussi Kongshøj, i studiet. Hun uddyber blandt andet CFD's henvendelse til Klagenævn om Udbud. Programmet sendes kl. 9.00 på DR2, og kan senere også ses på Tidens Tegns hjemmeside.

(Billedet øverst på siden viser Kristine Fruelund Kristensen og stammer fra programmet. Tak til Døvefilm for det.)

Relateret indhold

CFD

Oktobervej 22A
2860 Søborg
Tlf. 4439 1100
SMS 4085 1315
cfd@cfd.dk
CVR 55280312

Hvem er CFD?

CFD er landets største leverandør af tilbud til døve, mennesker med høretab eller døvblindhed samt døve med yderligere funktionsnedsættelser.

Whistleblowerordning