Spring til indhold
Stillbillede fra videoen der viser en moden mand, der står i sin have og taler til kameraet.

08-11-2022  |  Kontaktpersoner fortæller om deres job

CFD har lavet fem korte videoer om at arbejde som kontaktperson for mennesker med døvblindhed.

En kontaktperson er ansat af kommunen til at hjælpe en person med døvblindhed med ledsagelse, beskrivelse af omgivelserne og kommunikation nogle timer om ugen. Og det er ofte CFD's døvblindekonsulenter, som har opgaven med at rekruttere kontaktpersonerne, ligesom de giver instruktion og supervision til dem, når de er ansat.

Det er et både spændende og givende deltidsarbejde at være kontaktperson. Men det er nok de færreste mennesker, der ved, hvad jobbet indebærer. 

Så for at give flere en mulighed for at få lidt mere at vide om jobbet – og dermed forhåbentlig få interesse for det – har CFD lavet nogle korte videoer, hvor fire kontaktpersoner fortæller om deres job, og hvad det giver dem.

Fjerner lidt af "mystikken"

De fire videoer ligger nu på hjemmesiden sammen med en video med en døvblindekonsulent, der fortæller lidt om de formelle krav til jobbet. 

Og endelig er der på siden et link til et længere indslag, som blev bragt i Tidens Tegn i marts 2022, hvor man følger en kontaktperson og en person med døvblindhed i deres samarbejde.

Områdeleder for døvblindekonsulenterne Anette Rud Jørgensen siger:

"Det er ikke nogen hemmelighed, at vi somme tider har vanskeligheder ved at få besat kontaktpersonstillinger. En del af årsagen er, tror vi, at det er svært på forhånd at forestille sig, hvad det egentlig går ud på. Derfor er vi glade for, at der nu er fire erfarne, men meget forskellige, kontaktpersoner, som har ønsket at stille op for at fjerne lidt af mystikken, kan man måske sige, omkring jobbet."

Se videoerne om kontaktpersonjobbet her.

Ledelse

Portræt af Kurt Faber-Carlsen
Direktør for Fonden CFD
Kurt Faber-Carlsen
Tlf.: 4439 1143
Mobil: 4022 7439
E-mail: kfc@cfd.dk

Organisation

Download pdf af organisationsdiagrammer over

Hele CFD

CFD Sociale Tilbud

CFD Rådgivning

CFD

Oktobervej 22A
2860 Søborg
Tlf. 4439 1100
SMS 4085 1315
cfd@cfd.dk
CVR 55280312

Hvem er CFD?

CFD er landets største leverandør af tilbud til døve, mennesker med høretab eller døvblindhed samt døve med yderligere funktionsnedsættelser.

Whistleblowerordning