Spring til indhold
Gruppebillede udendørs med de 12 nyuddannede pædagoger

09-06-2017  |  Nyt hold sportspædagoger klar på CFD

I sidste uge blev det tredje hold sportspædagoger udklækket på CFD’s interne uddannelse.

I alt omkring 35 pædagoger har nu gennemgået den interne uddannelse til sportspædagog.

Uddannelsen fokuserer på kost og motion og er skræddersyet til borgerne på CFD. Med udgangspunkt i de udfordringer, som borgerne på CFD har, handler den om, hvordan man integrerer fysisk aktivitet i bredeste betydning i deres hverdag – og ikke mindst motiverer dem til at deltage.

Sjov hverdagsaktivitet

Det drejer sig således ikke kun om egentlige træningsaktiviteter som at bruge maskinerne i CFD's sportshus eller løbe en tur, men også om gå- og cykelture, boldspil og anden sjov hverdagsaktivitet.

En del borgere kan desuden have brug for hjælp til at tabe sig lidt, og uddannelsen har også handlet om sund kost, og hvordan man kan motivere borgerne til spise sundere og nedsætte risikoen for livsstilssygdomme på længere sigt.

Kurt Faber-Carlsen, chef for CFD's Sociale Tilbud, siger:

”Der er generelt en større bevågenhed på sund livsstil, sund aldring, motion og aktive fællesskaber i samfundet, Med vores sportspædagoger bliver det muligt for borgerne på CFD også at være en del af dette. Og de tilbud, borgerne på CFD modtager, er dermed i en dynamisk vekselvirkning med det, der foregår i det omkringliggende samfund."

Fremlæggelse for kollegerne

Efter at have været igennem et forløb over tre måneder med fire undervisningsdage og løbende arbejde med egne projekter sluttede 12 pædagoger fra CFD's Sociale Tilbud af med en dag, hvor de præsenterede deres individuelle projekter for hinanden og fik overrakt deres eksamensdiplomer.

Deltagerne lagde ikke skjul på, at det var meget værdifuldt at se de andres fremlæggelser på dagen, hvor der var mange idéer og meget inspiration at hente.

Næste skridt for de 12 er at omsætte deres nyerhvervede viden i praksis i deres arbejde i CFD's forskellige tilbud – og dele den med ledere og kolleger.

Relateret indhold

CFD

Oktobervej 22A
2860 Søborg
Tlf. 4439 1100
SMS 4085 1315
cfd@cfd.dk
CVR 55280312

Hvem er CFD?

CFD er landets største leverandør af tilbud til døve, mennesker med høretab eller døvblindhed samt døve med yderligere funktionsnedsættelser.

Whistleblowerordning