Spring til indhold
To kvinder (Rikke og Karin) sidder ved en computer og smiler til fotografen

20-01-2023  |  Tredje webinar for forebyggelseskonsulenter

Døvblindekonsulenterne afholdt i tirsdags endnu et webinar for kommunale forebyggelseskonsulenter om ældre med kombineret syns- og høretab.

Det anslås, at der i Danmark er over 10.000 ældre, som med alderen har fået både et synstab og et høretab, som giver dem alvorlige problemer i dagligdagen.

Men døvblindekonsulenterne, som er de specialister, der yder rådgivning og vejledning til gruppen og deres pårørende, er kun i kontakt med en lille del af dem.

Derfor samarbejder døvblindekonsulenterne med forskellige faggrupper for at opspore flere ældre med kombineret syns- og høretab, for at de kan få den rette hjælp og støtte.

En af de meget vigtige grupper i dette samarbejde er de kommunale forebyggelseskonsulenter. De står for de forebyggende hjemmebesøg, som kommunerne skal tilbyde ældre, som bor i egen bolig en gang om året, når de er 75 år og 80 år, og fra de er 82 år en gang om året.

Tredje webinar i rækken

For at styrke samarbejdet og give kommunernes forebyggelseskonsulenter et skærpet fokus på og en øget viden om syn og hørelse, har døvblindekonsulenterne netop afholdt sit tredje webinar henvendt til denne faggruppe.

Der var næsten 100 tilmeldte fra 40 kommuner, og de hørte døvblindekonsulenterne Rikke Norup og Karin Moreau Andersen fortælle om konsekvenserne af et kombineret syns- og høretab, om kontaktpersonordningen, om den nordiske definition på døvblindhed og om projektet "Fortæl for livet", hvor ældre med syns- og høretab kan udveksle minder og historier fra deres lange liv med en mødeleder, som sørger for, at der bliver taget de rette hensyn i kommunikationen.

Karins og Rikkes oplæg blev suppleret af videoer, hvor ældre, som lever med kombineret syns- og høretab, fortæller om deres situation. Til slut fortalte Dorte Skipper fra Foreningen Danske DøvBlinde om deres tilbud til ældre.

Når optagelsen af webinaret er redigeret færdig (i slutningen af uge fire), kommer den til at ligge her på hjemmesiden, sammen med døvblindekonsulenternes øvrige webinarer.

Til efteråret kommer endnu et webinar i rækken. Hold dig opdateret her på hjemmesiden, eller send en mail til jeh@cfd.dk - så får du direkte besked, når datoen bliver offentliggjort.

Ledelse

Portræt af Kurt Faber-Carlsen
Direktør for Fonden CFD
Kurt Faber-Carlsen
Tlf.: 4439 1143
Mobil: 4022 7439
E-mail: kfc@cfd.dk

Organisation

Download pdf af organisationsdiagrammer over

Hele CFD

CFD Sociale Tilbud

CFD Rådgivning

CFD

Oktobervej 22A
2860 Søborg
Tlf. 4439 1100
SMS 4085 1315
cfd@cfd.dk
CVR 55280312

Hvem er CFD?

CFD er landets største leverandør af tilbud til døve, mennesker med høretab eller døvblindhed samt døve med yderligere funktionsnedsættelser.

Whistleblowerordning