Spring til indhold
Spædbarn med CI på hovedet.

06-12-2016  |  Phd om at være forældre til et barn med CI

Den 16. december forsvarer Liz Adams Lyngbäck sin phd-afhandling på Stockholm Universitet om at være forældre til et barn med CI. Afhandlingen kan downloades nu.

Hvordan opleves det at være forældre til et barn med CI? Og hvad har betydning for, hvordan man finder sig til rette i denne situation? Sådanne spørgsmål har på forskellig måde været emnet for bøger, forelæsninger og projekter gennem de seneste år. 

I sin afhandling med titlen "Experiences, networks and uncertainty: parenting a child who uses a cochlear implant" (Erfaringer, netværk og uvished: at være forældre til et barn som anvender CI) præsenterer Liz Adams Lyngbäck sin vinkel på emnet.

Hendes forskning bygger på interview med 19 forældre (18 i Sverige og en i USA) samt på observationer af samtaler mellem forældre i 15 forskellige grupper på nettet, primært Facebook.

Moppedreng på 350 sider

Hun beskriver selv arbejdet således:

"Formålet med denne afhandling er at udforske og beskrive erfaringerne hos forældre til børn, der anvender cochleaimplantat. Fænomenologiske/hermeneutiske, etnografiske og netnografiske metoder anvendes for at studere, hvordan forældrenes livsverden kropsliggøres i deres førsteperson-perspektiv, men også hvordan deres livsverden deles med andre personer, som forældrene og barnet kommer i kontakt med og påvirkes af."

Afhandlingen er på engelsk og er en moppedreng på ca. 350 sider. Den indeholder også en femsiders sammenfatning på svensk.

Klik her for at downloade "Experiences, networks and uncertainty: parenting a child who uses a cochlear implant"

Relateret indhold

CFD

Oktobervej 22A
2860 Søborg
Tlf. 4439 1100
SMS 4085 1315
cfd@cfd.dk
CVR 55280312

Hvem er CFD?

CFD er landets største leverandør af tilbud til døve, mennesker med høretab eller døvblindhed samt døve med yderligere funktionsnedsættelser.

Whistleblowerordning