Spring til indhold
Hyggeligt køkken med planter, grønne lamper forskellige træborde og de samme grå stole

20-09-2018  |  Det må da gerne være lidt lækkert

Sådan lyder overskriften på en artikel i fagbladet Socialpædagogen, der handler om den forvandling, som Skaboeshus i Nyborg har gennemgået.

Siden 2015 har en boligstylist hjulpet virksomhedsleder i CFD Nyborg, Bettina Juhl Nielsen, og de øvrige medarbejdere med at ændre en overflade, der lugtede kraftigt af institution, til noget mere "luftigt, lyst og lækkert".

Og det til glæde og gavn for medarbejderne og de tilknyttede borgerne. 

I artiklen i Socialpædagogen kan du få et indblik i, hvad det er for faglige overvejelser, der ligger bag forvandlingen. Den har naturligvis taget udgangspunkt i såvel medarbejdernes arbejdsmiljø som i borgernes behov for at være i et hjemligt miljø. Og en god pointe i den forbindelse er, at meget af inventaret er lavet i Skaboeshus' værksted af borgerne.

Faglighed og hygge

"Mit mål har været at skabe en atmosfære af hjemlighed, hygge og intimitet – og komme væk fra det institutionsagtige", fortæller virksomhedsleder, Bettina Juhl Nielsen.

Der er arbejdet rigtig meget med æstetik og funktion.

"Vi har fx nogle døvblinde borgere, og for dem er belysning vigtig for at sikre et godt tegnsprogs-miljø, ligesom et langbord helst skal kunne deles op i små borde, så man lettere kan snakke sammen i mindre miljøer. Støjdæmpning har også været et stort behov, fordi det runger og larmer en del. Og så har medarbejderne bl.a. budt ind med ønsker om særlige rum til overlap – og løsninger, der gør det lettere for alle at holde orden i tingene og undgå rod og kaos", fortæller Bettina Juhl Nielsen.

Du kan læse artiklen her.

(Fotografiet er fra Socialpædagogens artikel)

Relateret indhold

CFD

Oktobervej 22A
2860 Søborg
Tlf. 4439 1100
SMS 4085 1315
cfd@cfd.dk
CVR 55280312

Hvem er CFD?

CFD er landets største leverandør af tilbud til døve, mennesker med høretab eller døvblindhed samt døve med yderligere funktionsnedsættelser.

Whistleblowerordning