Spring til indhold
Foto af en træfigur med nogle sten liggende i vejen

05-04-2017  |  Ny app til at rapportere problemer med tilgængeligheden

Göteborg har som den første by i Sverige lanceret en app for at få hjælp fra borgerne til at kunne følge loven om tilgængelighed.

I Sverige er der skrappere regler for tilgængelighed end herhjemme. Nu har Göteborg som den første by i Sverige lanceret en app for at få hjælp fra borgerne til at kunne følge loven. 

App’en hedder ”Anmäl hinder” (anmeld forhindringer), og her kan man rapportere problemer med tilgængeligheden, som man møder, når man f.eks. som synshæmmet bevæger sig rundt i byens offentlige miljø og lokaler. Det kan være i form af dårlig belysning, høje fortovskanter eller skilte, som står i vejen

Stort skridt for tilgængeligheden

Sofia Jönsson fra DHR, en organisation for mennesker med bevægelseshandicap, ser positivt på appen.

”Denne app indebærer et vældigt stort skridt for tilgængeligheden. Nu bliver der forhåbentlig flere, som anmelder forhindringer i bymiljøet, fordi det er blevet så meget enklere. Tidligere var man nødt til at udfylde og printe en blanket og sende den med posten for at anmelde en forhindring. Og så risikerede man at have glemt det, til man kom hjem.”

Seks enkle trin

Man rapporterer en forhindring i seks enkle trin.

Først vælger man hvilken type af forhindring, der er tale om – belysning, lydmiljø, kontrastmarkering osv. – og dernæst kan man beskrive problemet nærmere. Det er dog ikke obligatorisk.

Næste skridt er at anføre adressen. Det kan man enten gøre automatisk via telefonens gps, eller man kan taste adressen ind manuelt. Man har også mulighed for at tage et billede direkte til app’en.

Endelig kan man angive navn og telefonnummer, hvis man gerne vil have en tilbagemelding på anmeldelsen. 

Appen er gratis og findes både til iPhone og Android.

Relateret indhold

CFD

Oktobervej 22A
2860 Søborg
Tlf. 4439 1100
SMS 4085 1315
cfd@cfd.dk
CVR 55280312

Hvem er CFD?

CFD er landets største leverandør af tilbud til døve, mennesker med høretab eller døvblindhed samt døve med yderligere funktionsnedsættelser.

Whistleblowerordning