Spring til indhold
En blå mikrofon med blå lydbølger på en hvid baggrund

20-12-2021  |  Podcast om CFD Nyborg

I sommers havde CFD Nyborg besøg af en journalist, der var i gang med at lave en hel serie af podcasts om botilbud rundt omkring i Danmark. En af udsendelserne giver et godt indblik i CFD Nyborg.

”Bare snak Danmark rundt”, hedder serien og journalisten bag hedder Mathias Broby Petersen.

”I er så heldige, at I næsten ikke kan høre mig i den her episode. Efter en lidt overraskende krævende tur fra Roskilde til Korsør, tog jeg toget til Nyborg og trillede den sidste kilometer over til CFD Nyborg, eller Center for Døve Nyborg, og spiste aftensmad på 2. sal i 107, som det kaldes.

CFD er en landsdækkende organisation, der rummer rigtigt mange aspekter når det kommer til døve og personer med høretab. Deres afdeling i Nyborg er et stort bosted, der har en række faciliteter som værksteder, landbrug og meget andet. Der bor borgere med en lang række forskellige funktionsnedsættelser og årsager til at de er der, der alle er fælles om deres høretab,” fortæller Mathias Broby Petersen indledningsvis. 

Løjerlig oplevelse

Og så bliver journalisten vist rundt af socialpædagog, Tina Martinussen, som i løbet af programmets 50 minutter tager ham med ud i de forskellige værksteder og fortæller om CFD’s historie og hverdagen i Nyborg. Og borgerne fortæller glade om strømpestrik, brænde og butikken.

”Det var en sjov og meget anderledes oplevelse at vise en journalist rundt på den arbejdsplads, hvor jeg har været ansat i 24 år,” fortæller Tina Martinussen i telefonen fra Nyborg.

”Og så er det egentlig løjerligt, som Mathias også selv bemærker, at lave en podcast om CFD. Det er jo et format, som ikke er tilgængeligt for døve. Derfor gjorde jeg også noget ud af selv at forklare de borgere, som vi mødte på vores tur rundt her i Nyborg, hvad der foregik.”

Podcasten ligger her  

Relateret indhold

CFD

Oktobervej 22A
2860 Søborg
Tlf. 4439 1100
SMS 4085 1315
cfd@cfd.dk
CVR 55280312

Hvem er CFD?

CFD er landets største leverandør af tilbud til døve, mennesker med høretab eller døvblindhed samt døve med yderligere funktionsnedsættelser.

Whistleblowerordning