Spring til indhold
Screenshot fra filmen, hvor Benicio del Toro taler tegnsprog

26-07-2018  |  Actionfilm med tegnsprog

I sommerheden kan det være godt med en biograftur til at køle sig lidt ned. Og når man mindst venter det, kan man løbe ind i en film, hvor der optræder tegnsprog.

I de danske biografer går netop nu det amerikanske actiondrama Sicario 2: Soldado. Og udover at det (efter min mening) er en spændende film, har denne film den ekstra interessante detalje, at der er en sekvens, hvor dialogen foregår på mexicansk tegnsprog.

Vores helt i filmen, spillet af Benicio del Toro, prøver at nå den amerikanske grænse sammen med en ung pige, han beskytter. På vej gennem det ugæstfrie nordmexicanske landskab kommer de til en øde beliggende gård, som bebos af et ægtepar, som er døve.

Tilfældigvis kan vores helt tegnsprog, fordi det fremgår, at hans datter var døv. Hun er desværre død, myrdet af de samme skurke, som han er i konflikt med nu.

Men derfor kan han kommunikere med den døve landmand, som naturligvis er noget overrasket over, at der pludselig dukker en maskinpistolbevæbnet mand op og beder om hjælp på tegnsprog. 

Og lige så overrasket bliver man som tilskuer over, at vores helt blandt sine mange andre kompetencer også mestrer tegnsprog. 

Scene næsten uden lyd

Når tegnsprog pludselig optræder i en Hollywood-film, er der oftest en tydelig fortællemæssig pointe med det. I Sicario er formålet ifølge instruktøren at vise en scene næsten uden lyd, som kontrast til den foregående store kampscene med masser af skyderi, råb og brølende bilmotorer. 

Samtidig er scenen et vendepunkt, fordi vi får vores ellers noget indesluttede helt at se fra en ny side, og han får lejlighed til at fortælle om sin datter, som er død. 

Se scenen, hvor han møder landmanden, og hør instruktørens kommentarer til den (både dialogen på tegnsprog og instruktørens kommentar er tekstet på engelsk).

Billedet øverst er et screenshot fra filmen, der viser Benicio del Toro, der taler tegnsprog. Vi takker producenterne af filmen for anvendelsen af billedet.

Relateret indhold

CFD

Oktobervej 22A
2860 Søborg
Tlf. 4439 1100
SMS 4085 1315
cfd@cfd.dk
CVR 55280312

Hvem er CFD?

CFD er landets største leverandør af tilbud til døve, mennesker med høretab eller døvblindhed samt døve med yderligere funktionsnedsættelser.

Whistleblowerordning