Spring til indhold
Foto af mange personer med grønne løbeveste, som står på en plæne og laver opvarmning.

16-10-2018  |  Motionsdag på CFD

Fredag før efterårsferien afholdt CFD Sociale Tilbud sin årlige motionsdag for sine borgere. I år var det fjerde gang, det skete, denne gang med omkring 150 deltagere.

De mange deltagere i lysegrønne løbeveste stod parat på plænen i Søborg, da fællesopvarmningen gik i gang kl. 11.00 i strålende oktobersolskin. Traditionen tro havde mange klædt sig ud.

Udover omkring 70 beboere og brugere fra CFD i Søborg, havde cirka 50 personer fra CFD Nyborg vanen tro taget turen over Storebælt. Derudover havde ni deltagere fra Egebækhus (CFD’s tilbud til ældre døve) og 10 deltagere fra Væksthuset, som er Døvblindehusets aktivitetstilbud, fundet vej til Søborg.

Rødbederne fra CFD Nyborg vandt

Efter opvarmningen blev de i alt 17 hold sendt afsted på ruten et ad gangen – løbende, gående eller kørende i kørestol. Deltagerne kunne vælge enten en rute på to km eller på fem km, og den enkelte deltager kunne tage så mange omgange, som der var kræfter og overskud til.

Efter alle var kommet i mål og havde fået en velfortjent frokost, blev vinderne kåret. Rødbederne fra CFD Nyborg vandt for flest tilbagelagte kilometer – de seks holdmedlemmer løb og gik i gennemsnit 7,3 km. 

Fair Play-pokalen, som gives for sammenhold, kreativitet i udklædning og godt humør, gik til holdet fra Væksthuset. 

Som afslutning blev 300 balloner traditionen tro sluppet fri mod himlen – til stor jubel fra deltagerne.

Gensynsglæde

Martin Clausen er afdelingsleder på CFD Nyborg, og han siger: 

”Der er en klar oplevelse af, at stort set alle ser arrangementet som værdifuldt, og der er stor tilslutning til det. For at gøre dagen til noget særligt og markere, vi er på tur, kører vi i fælles bus, hvor der hygges med morgenbrød og kaffe/the.” 

Og han fortsætter: 

”Den årlige gentagelse af arrangementet gør, at der fra flere opleves gensynsglæde mellem Søborg- og Nyborgborgere. Og det understøtter oplevelsen af at være en del af et større fællesskab end det daglige og nære. I og med at brugerne selv vælger distance og hold, blandes de med andre borgere, end de normalt omgås med. Det, at borgere og personale samles om en fælles aktivitet, opleves givende for alle parter.” 

Godt for helbredet

Naser Rehman er en af borgerne, der deltog fra CFD Nyborg. Han siger om dagen:

”Det var en rigtig god dag, som jeg var glad for at deltage i. Det er jo godt for helbredet at dyrke motion og løbe. Og det er fedt at være sammen på tur med vennerne og gense de gamle venner, jeg kender fra min tid i Søborg. Det er også godt at lave noget andet sammen med pædagogerne. Jeg vil rigtig gerne være med igen,” slutter Naser Rehman.

Plads både til alle

Første motionsdag blev afholdt i 2015 som en udløber af et projekt om mere motion i hverdagen for borgerne., og det var en så stor succes, at den er blevet gentaget siden. 

Rie Holstein Ipsen er fysioterapeut på CFD og var idemager bag den første motionsdag for fire år siden. Hun er fortsat primus motor på dagen, og hun siger:

"Det er så fantastisk at se så mange aktive og glade mennesker og se, at vi har fået lavet en struktur som gør, at der er plads til alle - både dem i kørestol, og dem der løber ni kilometer. Der bliver talt meget om arrangementet både før og efter, og vi tror og håber, det skaber interesse for og mod på at bevæge sig mere i dagligdagen. Og som Martin og Naser også siger, skaber det en følelse af fællesskab på tværs af de forskellige dele af CFD." 

Relateret indhold

CFD

Oktobervej 22A
2860 Søborg
Tlf. 4439 1100
SMS 4085 1315
cfd@cfd.dk
CVR 55280312

Hvem er CFD?

CFD er landets største leverandør af tilbud til døve, mennesker med høretab eller døvblindhed samt døve med yderligere funktionsnedsættelser.

Whistleblowerordning