Spring til indhold
TV 2 nyheders logo

23-05-2017  |  Beredskab for tegnsprogstolkning på TV 2

Nu har vi fået svar fra TV 2 om deres tolkeberedskab i forbindelse med ekstra nyhedsudsendelser.

Umiddelbart efter terrorangrebet i Stockholm for en måned siden spurgte vi DR og TV 2 om deres beredskab for tolkning og tekstning af ekstra nyhedsudsendelser i forbindelse med krisesituationer i Danmark.

Du kan læse DR's svar her.

Vi lovede at følge op med svaret på samme spørgsmål fra TV 2, og deres seersekretariat har netop svaret følgende:

"If. TV 2’s public service kontrakt skal ’TV 2 DANMARK A/S stille mindst to tegnsprogstolkede nyhedsudsendelser fra TV 2 til rådighed for I/S DIGI-TV med henblik på udsendelse free-to-air i tidsrummet 17-20.’ 
 
Uden for dette tidsrum er det af tekniske årsager ikke muligt at tegnsprogstolke udsendelser.
 
Derfor prioriterer vi på TV 2 tekstning, og vi har livetekstere på arbejde på hverdage mellem 05.00 og 22.45 og i weekenden mellem 06.00 og 20.00. Skulle der ske terrorangreb uden for dette tidsrum, vil liveteksterne blive tilkaldt på lige fod med andre medarbejdere i huset, hvis der sendes breaking news på hovedkanalen.
 
TV 2 deler faciliteter, tolke og sendekanal med DR, og det gode samarbejde vi har med Døvefilm, som udfører tegnsprogstolkningen for begge kanaler, vil også være med til at sikre, at der bliver tegnsprogstolket i videst muligt omfang, hvis der sendes ekstra nyheder i det tidsrum, hvor vi har adgang til tegnsprogskanalen."

Tak til TV 2 for svaret (og for lån af logo som illustration).


Relateret indhold

CFD

Oktobervej 22A
2860 Søborg
Tlf. 4439 1100
SMS 4085 1315
cfd@cfd.dk
CVR 55280312

Hvem er CFD?

CFD er landets største leverandør af tilbud til døve, mennesker med høretab eller døvblindhed samt døve med yderligere funktionsnedsættelser.

Whistleblowerordning