Spring til indhold
Udsnit af logoet for Tidens Tegn med ordet Tidens i blåt og tegn i sort.

16-08-2016  |  CFD i Tidens Tegn om tolkeområdet

For et par uger siden indgav landets næststørste tolkeudbyder Tolkecenter Danmark konkursbegæring. I den forbindelse har tv-programmet Tidens Tegn bedt chef for CFD Tolkebooking Sussi Kongshøj om en vurdering af tolkemarkedet.

Tidens Tegn er et magasinprogram på tegnsprog, som sendes hver lørdag formiddag på DR2. Det kan også ses på nettet på www.deaftv.dk.

CFD har længe opfordret til, at de ansvarlige myndigheder undersøgte og fik styr på tolkemarkedet.

Det er et område, der blandt andet er præget af konkurrence med ensidig fokus på prisen, begrænsede muligheder for langsigtet planlægning og afskedigelser af tolke på grund af færre opgaver. Og samtidig uddannes fortsat nye tolke til en usikker fremtid.

Tiden forpasset

Men den tid er forpasset nu, siger Sussi Kongshøj.

"Tolkemarkedet er i krise, og nyheden om Tolkecenter Danmarks konkursbegæring understreger på beklagelig vis effekten af de faktorer, som CFD igennem flere år har peget på. Senest i forbindelse med debatten om CFD’s afvisning af at tage studerende i praktik dette efterår," fastslår hun.

Tolkecenter Danmarks konkursbegæring er således den seneste ulykkelige hændelse på tolkemarkedet.

Tolkecenter Danmark blev etableret i 2000 og har bestået af tre afdelinger med kontorer i København, Fredericia og Aarhus med i alt 85 medarbejdere.

Relateret indhold

  CFD

  Oktobervej 22A
  2860 Søborg
  Tlf. 4439 1100
  SMS 4085 1315
  cfd@cfd.dk
  CVR 55280312

  Hvem er CFD?

  CFD er landets største leverandør af tilbud til døve, mennesker med høretab eller døvblindhed samt døve med yderligere funktionsnedsættelser.

  Whistleblowerordning