Spring til indhold
Mand (Kurt Faber-Carlsen) med rød næse og plasticforklæde sidder ved bord, mens en ung kvinde gør klar til at give ham en tallerken flødeskum i hovedet.

16-05-2019  |  Gøglerdag på CFD

I sidste uge var der sjov og fest i gaden på CFD i Søborg, da Sociale Tilbud holdt gøglerdag. Men det var ikke kun spas - der var et pædagogisk formål bag.

Omkring 60 brugere (og ligeså mange medarbejdere) var mødt op og havde en herlig dag med gøgl, bevægelse og sund frokost og is.

Der var otte forskellige ting på gøglerpladsen, man kunne prøve, fra blandt andet dåsekast, over hoppeborg og rodeoridning på mekanisk tyr til kast med flødeskum.

Her stillede CFD's chef, Kurt Faber-Carlsen, velvilligt sit ansigt til rådighed som skydeskive – til stor fornøjelse for brugerne.

Gitte Riis Mikkelsen er pædagog på CFD og var initiativtager til dagen, og sammen med kollegaen Ditte Musse Rasmussen var hun tovholder på dagen. Hun fortæller:

"Alle virkede glade og tilfredse, og alle fik prøvet alt, lod det til. Selv den mekaniske tyr var alle oppe på – og så de, der har udfordringer med fysikken. Det var fantastisk at se. Og så var det sjovt at opleve dem kaste flødeskum i hovedet på Kurt. Der var reaktioner lige fra ”det må man ikke ” til ”nu kan du bare vente dig”. Alt med kæmpesmil og latter – også fra Kurt." (Se billedet øverst på siden.)

 

Ideen opstod for to år siden

Ideen til dagen opstod for snart to år siden. Den skulle egentlig have fundet sted sidste år, hvor der kom nogle praktiske forhindringer i vejen. 

Gitte Riis Mikkelsen forklarer om baggrunden: 

"Jeg syntes, jeg oplevede, at nogle af vores beboere/brugere var begyndt at trække sig lidt fra de af vores aktiviteter, som handlede om motion, bevægelse og sundhed. Så jeg tænkte, at hvis vi lavede en gøglerdag, så ville de helt automatisk få bevæget sig og brugt deres krop på en god måde.” 

”Ved at sidde på den mekaniske tyr ville deres balance blive udfordret og styrket. Ved at kaste flødeskumskager skulle de lave kastebevægelser og samtidig bruge deres hånd-/øjekoordination. Ved at kaste ærteposer gennem huller eller tennisbolde på dåser ville samme bevægelser blive brugt, men tyngden og formen af de forskellige ”kastemidler” ville ændre tilgangen til kastet. Og hoppeborgen var for at få lidt større bevægelser ind, og samtidig styrke balancen," siger Gitte.

 

Sund frokost og sukkerfri slush-ice

Den sunde vinkel på dagen gik igen i frokosten, som blev leveret af CFD's Café Keller, og som var kalorielet og vegetarisk, ligesom den slush-ice, som hører til på en rigtig gøglerdag, var sukkerfri. Og der var stor begejstring også over den spiselige del af dagen.

Dagen var en stor succes, men den krævede også meget forarbejde og en stor personalemæssig og økonomisk indsats. Lige nu sunder Gitte Riis Mikkelsen og hendes kolleger sig oven på det veloverståede arrangement, men snart skal de til at undersøge, om de kan finde ressourcerne igen til næste år. Og så vil man bestemt også overveje, hvordan man kan inddrage andre af CFD's afdelinger, lover Gitte Riis Mikkelsen.

Ledelse

Portræt af Kurt Faber-Carlsen
Direktør for Fonden CFD
Kurt Faber-Carlsen
Tlf.: 4439 1143
Mobil: 4022 7439
E-mail: kfc@cfd.dk

Organisation

Download pdf af organisationsdiagrammer over

Hele CFD

CFD Sociale Tilbud

CFD Rådgivning

CFD

Oktobervej 22A
2860 Søborg
Tlf. 4439 1100
SMS 4085 1315
cfd@cfd.dk
CVR 55280312

Hvem er CFD?

CFD er landets største leverandør af tilbud til døve, mennesker med høretab eller døvblindhed samt døve med yderligere funktionsnedsættelser.

Whistleblowerordning