Spring til indhold
Foto af vaccinationsbil i snevejr

14-01-2021  |  Beboere og medarbejdere på Egebækhus vaccineret

Nye forsyninger af vaccine ankom til Region Hovedstaden onsdag morgen. Onsdag eftermiddag blev 16 beboere og 32 medarbejdere på Egebækhus vaccineret.

De sidste par uger er beboerne på landets plejehjem blevet vaccineret mod covid-19, og det er i mange sammenhænge beskrevet som en glædens dag, der markerer første skridt på vejen mod en mere normaliseret dagligdag på landets plejecentre.

Et vigtigt og glædeligt skridt

Det samme gør sig naturligvis gældende for beboere og medarbejdere på CFD's pleje- og omsorgstilbud Egebækhus. Onsdag eftermiddag blev 16 af de 18 beboere vaccineret – to ønskede ikke at tage imod tilbuddet – og i alt 32 medarbejdere fik stikket i armen.

Vaccinationerne blev leveret kl. 15.30, og efter lidt logistisk planlægning, hvor den fremmødte læge og andet sundhedspersonale sammen med ledelsen på Egebækhus lagde en slagplan, blev alle vaccineret.

En tom bolig var klargjort for at leve op til de mange krav om hygiejne og blev brugt som vaccinationsrum. I et andet rum sørgede to farmakonomer for, at vaccinerne havde korrekt temperatur og gjorde dem klar, inden de blev givet.

Lys forude

Sneen dalede ned, mens vaccinationerne blev givet. Som timerne gik kom mørket snigende udenfor vinduerne, men det opdagede ingen rigtigt, for alle var fokuserede på vaccinationerne.

Conny Møller, der er virksomhedsleder på Egebækhus, ser nu frem mod lysere tider – og det i mere end en forstand. Foråret og lyset venter forude, og nu, hvor de første vaccinationer er givet, ser hun og hendes kolleger frem til, at de mange restriktioner på sigt kan lempes.

"Med første vaccinationsrunde overstået er vi på Egebækhus lidt mere sikret mod Covid 19, og vi afventer den anden vaccination med glæde. Til den tid kan vi være endnu mere trygge og rolige i vores hverdag sammen med de meget skrøbelige gamle beboere," siger Conny Møller.

Egebækhus kom med i anden omgang

Egebækhus var ikke med i første omgang, da vaccinerne blev kørt ud til landets plejehjem. Det fik CFD til at tage kontakt både til Rudersdal Kommune, hvor Egebækhus ligger, og til brancheorganisationerne Selveje Danmark og Dansk Erhverv.

Kurt Faber-Carlsen, chef for CFD og for CFD's sociale tilbud, siger:

”Vi har oplevet en stor velvilje, hjælpsomhed og assistance på vores henvendelse om, hvornår vaccinebilen ville komme forbi os. I løbet af den første uge af januar kom aftalerne på plads med regionen, kommunen og lægen om vaccination af beboerne og pleje- og omsorgsmedarbejderne."

Han fortsætter: "Og i går blev så alle de beboere og medarbejdere, der ønskede at tage imod tilbuddet, vaccineret mod covid-19. Det er glædeligt."

Han ser frem til, at vaccinationerne også kommer til CFD’s øvrige sociale tilbud rundt om i landet, hvor sårbare handicapgrupper og medarbejderne også tænkes ind i den kommende vaccinationsudrulning.

Relateret indhold

CFD

Oktobervej 22A
2860 Søborg
Tlf. 4439 1100
SMS 4085 1315
cfd@cfd.dk
CVR 55280312

Hvem er CFD?

CFD er landets største leverandør af tilbud til døve, mennesker med høretab eller døvblindhed samt døve med yderligere funktionsnedsættelser.

Whistleblowerordning