Spring til indhold
To unge kvinder i afghansk klædedragt sidder på gulvet, og ved siden af sidder en ung mand i t-shirt. Den ene af kvinderne fortæller noget på tegnsprog.

28-11-2016  |  CFD-støtte til døve asylsøgere

I Tidens Tegn i lørdags fortalte døvekonsulent Maiken Vingum Vestergaard om CFD's arbejde med døve flygtninge.

CFD Rådgivnings døvekonsulenter har lavet en landsdækkende projektgruppe bestående af fem døve døvekonsulenter og en projektleder. Sammen har de fokus på at give døve flygtninge et relevant rådgivningstilbud.

Det fortalte hun om i indslaget i programmet Tidens Tegn i lørdags, hvor også to døve søstre fra Afghanistan blev interviewet.

Strøm af flygtninge - blandt dem også døve

I foromtalen af programmet siger redaktionen bag Tidens Tegn:

"I de sidste to – tre år har krig og fattigdom sendt en strøm af flygtninge mod Europa, blandt andet til Danmark. Blandt de flygtninge, der har søgt asyl her i landet er der også døve. Vi skal møde to døve søstre der bor på et asylcenter sammen med deres børn og hørende bror. 

Børnene og broren er de eneste søstrene kan tale med dem og forstå deres tegnsprog. Søstrene er født i Afghanistan, men på grund af krig flyttede de til nabolandet Iran. Her har de boet det meste af deres liv, før de en dag valgte at tage turen mod Danmark."

Indslaget varer ca. 15 minutter og kan ses her

Relateret indhold

CFD

Oktobervej 22A
2860 Søborg
Tlf. 4439 1100
SMS 4085 1315
cfd@cfd.dk
CVR 55280312

Hvem er CFD?

CFD er landets største leverandør af tilbud til døve, mennesker med høretab eller døvblindhed samt døve med yderligere funktionsnedsættelser.

Whistleblowerordning