Spring til indhold
Tre mandlige kursusdeltagere sidder ved et bord og klipper og klistrer billeder

20-02-2018  |  Borgeruddannelse om krop, kost og motion

Syv beboere på CFD’s Sociale Tilbud har fået ny viden om krop, kost og motion på en uddannelse tilrettelagt specielt til dem.

Hvorfor bliver man forpustet, når man løber? Hvordan kan man se, om man er overvægtig? Hvor sidder leveren – og hvad gør den?

Det er spørgsmål, som syv borgere på CFD’s botilbud i Søborg har fået svar på gennem en borgeruddannelse med fokus på krop, sundhed, kost og motion, som de netop har gennemført.

Deltagerne i uddannelsen er alle døve med autisme og/eller udviklingshæmning.

Meget visuelt baseret

Undervisningen, som naturligvis har været på tegnsprog, har været meget visuelt baseret. De tre undervisere har anvendt plancher, tegninger og figurer for at formidle stoffet.

To pædagoger, Anette Thomsen Petersen og Anette Kristine Søndergaard, samt fysioterapeut Rie Holstein Ipsen har stået for tilrettelæggelse og undervisning på uddannelsen. 

Rie Holstein Ipsen siger:

”På uddannelsen har vi taget kost, motion, anatomi og fysiologi ned på et meget let forståeligt plan. Baggrunden for uddannelsen har været at give borgerne ny viden på disse områder og samtidig afprøve en ny form her på CFD."

Og hun fortsætter:

"Som medarbejdere og ansatte får vi mulighed for at opkvalificere vores viden gennem kurser, temadage og andet. Denne mulighed vil vi også gerne prøve at give borgerne, derfor dette lille ugekursus”

Forskellige former for motion - og bowling

I løbet af ugen har deltagerne blandt andet været igennem følgende spørgsmål: 

  • Hvad hedder de vigtigste organer, hvor sidder de, og hvad gør de?
  • Hvad sker der med puls og åndedræt, når man bevæger sig?
  • Hvordan kan man se, om man er overvægtig?
  • Hvad kan man gøre for at spise sundere og eventuelt tabe sig?

De har også haft mulighed for at prøve forskellige former for motion som boksning, træning af de vigtigste muskelgrupper og forskellige spil med bold.

Afslutningen på uddannelsen blev fejret med en omgang bowling, før deltagerne fik udleveret deres kursusbeviser.

Spændende proces

Det er ikke kun de syv stolte deltagere, der nu med kursusbeviserne i hånden og ny viden i hovedet kan se tilbage på en spændende og givende uge.

Også de tre personer bag uddannelsen er meget tilfredse med forløbet.

Rie Holstein Ipsen siger:

”Det har været en rigtig spændende proces. Vi føler virkelig, det er lykkedes at give alle syv borgere en god oplevelse og en masse ny viden, trods deres forskellige niveau. Der har været mange gode spørgsmål, og vi har hver dag måtte rette undervisningen til og tilpasse os, så vi var sikre på, at alle kunne følge med."

"Vi håber derfor også meget, at vi senere kan byde et nyt hold velkommen til en ny uge og måske ovenikøbet lavet et opfølgningskursus for de rigtigt interesserede,” slutter Rie Holstein Ipsen.

Relateret indhold

CFD

Oktobervej 22A
2860 Søborg
Tlf. 4439 1100
SMS 4085 1315
cfd@cfd.dk
CVR 55280312

Hvem er CFD?

CFD er landets største leverandør af tilbud til døve, mennesker med høretab eller døvblindhed samt døve med yderligere funktionsnedsættelser.

Whistleblowerordning