Spring til indhold
En kvinde sidder ved et bord med sin mobilitystok

24-08-2020  |  Faglig artikel: Rehabilitering har givet mig nye muligheder

Rehabiliteringskurset Kom igen! giver med sit fokus på livsomstilling og det psykologiske aspekt i at leve med et handicap deltagerne indsigt og redskaber til at klare en udfordrende dagligdag. Heidi fik et større udbytte af kurset, end hun havde forventet.

"Det er en livslang proces at være i. Det er ikke hver dag, at jeg tænker over, at jeg er funktionel døvblind. Det er heller ikke hver dag, at jeg synes, at det er smadder ærgerligt. Men sommetider rammer det mig virkelig." Det fortæller Heidi, der er en kvinde i 40'erne med mand og to hjemmeboende teenagere. 

Kurset har givet hende både indsigt og deciderede redskaber, som hun kan sætte i spil, når dagligdagen af fysiske eller psykiske årsager føles vanskelig.

Udover specialiserede fagfolk deltog også andre mennesker med erhvervet døvblindhed. Den spejling, som de kunne gøre i hinanden, var af stor betydning for Heidi. "Vi havde manglet nogen at spejle os i, og hver gang vi var sammen, kunne vi mærke, at vores skuldre faldt længere og længere ned."

Heidi oplevede selv store forandringer som individ, men hun ved også, at hun har betydet noget for de øvrige deltagere. Hun introducerede mobilitystokken til en af de andre deltagere og selv fik hun genoptaget sin interesse for at være kreativ. Det, havde hun egentlig tænkt, ikke længere var muligt - men en anden deltager fik hende til at indse, at hun sagtens kan være kreative stadigvæk, bare på et andet niveau.

Læs artiklen her

Relateret indhold

CFD

Oktobervej 22A
2860 Søborg
Tlf. 4439 1100
SMS 4085 1315
cfd@cfd.dk
CVR 55280312

Hvem er CFD?

CFD er landets største leverandør af tilbud til døve, mennesker med høretab eller døvblindhed samt døve med yderligere funktionsnedsættelser.

Whistleblowerordning