Spring til indhold
Foto fra en have med tre sorte skulpturer forestillende tegn fra håndalfabetet

12-09-2018  |  Egebækhus i FOA's blad

Tre medarbejdere fra Egebækhus fortæller i FOA's blad, hvordan det er at være ansat på en arbejdsplads med to sprog. De fortæller blandt andet om et par regler, som de har lavet for at få dagligdagen til at glide.

Dorthe Jensen, Julia Lech og Lise Vennick Marcussen har haft besøg af en journalist fra FOA til en snak om, hvordan dagligdagen på deres arbejdsplads, Egebækhus, er.

De taler bl.a. om, hvordan det er som hørende at træde ind på en arbejdsplads, hvor beboerne og halvdelen af kollegerne er døve - og hvordan man som døv sommetider kan undre sig over, hvorfor de hørende kolleger griner af en vittighed.

Med sproget følger en kultur

Lise Vennick Marcussen fortæller, hvordan hun som hørende oplever, at døve har en mere direkte måde at sige tingene på - noget som hun skulle vænne sig til, da hun startede på Egebækhus som medarbejder, der ikke kunne tegnsprog.

Hendes hørende kollega Julia Lech fornemmede også en særlig kultur, da hun startede på Egebækhus. Og Dorthe Jensen, der er døv, havde denne oplevelse, da hun startede på Egebækhus efter at have været på en arbejdsplads med hørende:

”Så kom jeg her, og det var bare så fedt. Kernen i vores arbejde er beboerne, og de er døve, så det er den kultur, der skal dominere, men selvfølgelig respekterer vi vores hørende kolleger”.

Læs artiklen her.

(Billedet i toppen af siden viser et udsnit af Egebækhus' have.)

Relateret indhold

CFD

Oktobervej 22A
2860 Søborg
Tlf. 4439 1100
SMS 4085 1315
cfd@cfd.dk
CVR 55280312

Hvem er CFD?

CFD er landets største leverandør af tilbud til døve, mennesker med høretab eller døvblindhed samt døve med yderligere funktionsnedsættelser.

Whistleblowerordning