Spring til indhold
En ung kvinde sidder i profil og tale i mobiltelefon. Hun ser ned og ser lidt trist ud.

14-09-2022  |  3:5 Når høretabet træder i forgrunden

I tredje artikel i serien om unge med betydeligt høretab ser vi på fraværets tilstedeværelse. Det kan lyde lidt kryptisk, men det præger i høj grad de unges sociale liv.

Det kan lyde lidt kryptisk, men det er i høj grad det, der er tale om, når unge med høretab beskriver deres sociale liv. Den nedsatte hørelse (fraværet) kan fylde meget (være til stede), når de unge færdes i sociale sammenhænge blandt venner, bekendte og fremmede. 

Samtidig er de unge meget opmærksomme på, at høretabet ikke må være det karakteriserende træk ved dem som mennesker. Det er et gennemgående tema for de unge med høretab. Hvis høretabet er i centrum som det vigtigste ved en person, overdøver det alle andre aspekter. Det kan i sig selv blive et aspekt, der skaber barrierer for de unges deltagelse i det sociale liv, vurderer de unge selv.

”Det der med, at jeg skal sige ”hvad?” fem gange inde på en bar, og stadig tænke ”Hvad fuck blev der sagt?” – det kan jeg ikke lide. Den måde vil jeg ikke skille mig ud på, for jeg synes, det er negativt ladet altså. Og det er pinligt, og det er ubehageligt for alle, hvis jeg ikke kan høre, hvad der bliver sagt.”

Læs artiklen her.

Du kan læse en pixiudgave af artiklen her.

Hvis du ikke fik læst de foregående artikler, kan du finde dem på vores hjemmeside under Viden. Der kan du i øvrigt også finde andre spændende artikler om temaer med relation til CFD's arbejde.

De to sidste artikler i serien kan du glæde dig til at læse, når efteråret for alvor har sat ind - i uge 43.

Relateret indhold

CFD

Oktobervej 22A
2860 Søborg
Tlf. 4439 1100
SMS 4085 1315
cfd@cfd.dk
CVR 55280312

Hvem er CFD?

CFD er landets største leverandør af tilbud til døve, mennesker med høretab eller døvblindhed samt døve med yderligere funktionsnedsættelser.

Whistleblowerordning