Spring til indhold
Tre gymnasiepiger står bøjet over et bord, hvor de arbejder med kreative ting

11-11-2019  |  Operation Dagsværk rykkede ind på CFD

I sidste uge havde CFD besøg af elever fra Operation Dagsværk. I Nyborg lagde de saft og kraft i arbejdet udendørs, mens de i Søborg foldede deres kreative evner ud.

Og det bliver forhåbentlig ikke sidste gang, at vi får besøg af energiske og initiativrige unge fra Operation Dagsværk, de såkaldte od’ere.

Saft og kraft

”Det var bare sådan en positiv oplevelse,” fortæller afdelingsleder af værkstedet og STU Nyborg, Susanne Eriksen.

To friske gymnasielever mødte op fra morgenstunden og startede med at fodre stedets Herefordkvæg. Derefter gav de sig i kast med at kløve og stakke brænde – og de nåede også omkring en støvsugning af bilerne.”Vi vil selvfølgelig gerne støtte de unge i at samle penge ind til en god sag. Men vi synes også, at det er spændende at åbne vores verden op og vise de unge variationen i jobmuligheder på en socialpædagogisk arbejdsplads som vores. Og så er det vigtigt, at de får indsigt i, hvordan man kan omgås mennesker med et andet sprog, nemlig dansk tegnsprog,” forklarer Susanne.

De to gymnasieelever arbejdede ikke for sig selv. De samarbejdede med unge døve med funktionsnedsættelser, og deres fællessprog tog derfor udgangspunkt i hænder, fagter og at gøre ligesom.

”Det var til gensidig morskab for både gymnasieeleverne og de unge, som vi har i værkstedet. Der blev grinet rigtig meget, og vi oplevede, at de unge døve voksede og var meget ivrige efter at dele deres viden. De var stolte af at vise deres arbejdsopgaver frem og samarbejde med od’erne om for eksempel at kløve og stable brænde,” fortæller Susanne og slår fast, at det på alle måder var en rigtig god dag.

Kreative sysler

I Søborg inviterede vi ligeledes elever fra Operation Dagsværk indenfor. Her tog fysioterapeut, Nina Sophie Rudolph, i mod.

Hun havde linet et hav af dimser og dutter op, som de tre elever skulle bruge til at lave en sansebane til døve med funktionsnedsættelser som CP, autisme og udviklingshæmning.

”Jeg blev interesseret i Operation Dagsværk, da jeg hørte, at de danske elever samler ind til unge med handicap i Uganda, men jeg blev også interesseret, fordi jeg ærlig talt godt kunne trænge til nogle kreative input fra mennesker fra en helt anden verden, om jeg så må sige. Det her virkede som en sjov og nyttig måde at komme omkring det på,” fortæller Nina.

Og hun blev ikke skuffet. De tre gymnasieelever arbejdede fokuseret og meget kreativt med opgaven, og de produkter, som de leverede, er lige til at anvende i den dagligdag, som Nina har med borgerne i fysioterapien i Søborg.”De har virkelig fanget det her med, at borgerne her på CFD skal stimuleres både visuelt og taktilt. Jeg er så glad for de produkter, som jeg nu kan anvende i mit daglige arbejde, og så synes jeg faktisk også, at det er sjovt at fortælle borgerne om historien bag disse elementer i vores nye sansebane. Og det er helt oplagt, at jeg nu har denne fortælling med mig, for eleverne har lavet en sanseplade, hvor de har skrevet OD,” griner Nina.

Vi lukker dørene op igen

Både Susanne og Nina er altså enige om, at det har været en succes at have elever fra Operation Dagsværk på besøg. Og chef for CFD, Kurt Faber-Carlsen, er rigtig glad for, at medarbejderne tog initiativet og engagerede od’ere.

”På CFD skal vi selvfølgelig løfte blikket og se ud i mod vores omverden – både den nære hvor od’erne kommer fra og den fjerne, som i denne forbindelse er unge med handicap i Uganda. Jeg håber, at de kommer til at mærke den indsats, som Operation Dagsværk har arbejdet for i år. Et fokus på omverdenen har vi på CFD også i vores arbejde med FN’s verdensmål,” siger han og håber at se endnu flere od’ere på CFD til næste år.

”Vores døre er ihvertfald åbne!”

Relateret indhold

CFD

Oktobervej 22A
2860 Søborg
Tlf. 4439 1100
SMS 4085 1315
cfd@cfd.dk
CVR 55280312

Hvem er CFD?

CFD er landets største leverandør af tilbud til døve, mennesker med høretab eller døvblindhed samt døve med yderligere funktionsnedsættelser.

Whistleblowerordning