Spring til indhold
Foto af hustag hvor solen skinner gennem træerne

14-02-2024  |  Artikel: Her vil jeg bo

Åse, en ældre døv kvinde, blomstrede op, da hun flyttede ind på Egebækhus i sin sidste tid og igen fik mulighed for at bruge sit tegnsprog i et trygt pleje- og omsorgsmiljø.

I seneste udgave af podcasten "Et kvarter med CFD" fortalte virksomhedsleder Maja Alvang Jespersen om Egebækhus. Hun sagde blandt andet om sit første møde med huset og medarbejderne:

"Jeg var meget imponeret over den omsorg og den respekt for det menneske, der er i en situation, som gør det vanskeligere at leve, hvad kan man sige, et gennemsnitligt liv, som vi andre gør. Så det har jeg faktisk været både personligt og fagligt både imponeret og meget rørt af." 

Og hun fortsatte: "Respekten for nogle gange at tage lidt ekstra tid, fordi vi ved godt, at der er faktisk et menneske, der har et levet liv bag sig med erfaringer og tidligere kompetencer inde bagved."

Som eksempel nævnte hun en ældre kvinde, der kommer til Egebækhus sent i livet og beslutter sig for, at her vil hun gerne blive boende sin sidste tid.

Her vil jeg bo

Denne historie bliver foldet ud af social- og sundhedshjælper Julia Andrees og kvindens søster i en ny faglig artikel "Her vil jeg bo".

Den beskriver, hvordan kvinden, som her kaldes Åse, blomstrer op sin tid på Egebækhus og blandt andet igen begynder at bruge sit tegnsprog.

En af grundene til det var, som Julia Andrees forklarer i artiklen, at man på Egebækhus lægger vægt på at møde det hele menneske ved at sætte mennesket før opgaven:

"Det handler først og fremmest om at se det andet menneske som unikt. Et menneske vi anerkender og respekterer og møder med empati, og som har sin egen livshistorie og personlighed. Åse var f.eks. B-menneske, og så tilpassede vi os hendes rytme."

Læs artiklen Her vil jeg bo.

(Gen)hør eller (gen)se podcasten om Egebækhus.

Relaterede nyheder

CFD

Oktobervej 22A
2860 Søborg
Tlf. 4439 1100
SMS 4085 1315
cfd@cfd.dk
CVR 55280312

Hvem er CFD?

CFD er landets største leverandør af tilbud til døve, mennesker med høretab eller døvblindhed samt døve med yderligere funktionsnedsættelser.

Whistleblowerordning